Airbnb: Πάνω από ένα εκατομμύριο κρατήσεις σε μία μέρα

Airbnb: Πάνω από ένα εκατομμύριο κρατήσεις σε μία μέρα

H εταιρεία ενοικιάσεων Airbnb Inc ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε περισσότερες από ένα εκατομμύριο κρατήσεις παγκοσμίως την 8η Ιουλίου, σε μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης μετά τη σημαντική μείωση των κρατήσεων στη διάρκεια της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων είναι για ταξίδια που θα αρχίσουν γύρω στις 7 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι έφτασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου κρατήσεων για πρώτη φορά από την 3η Μαρτίου.

Η Airbnb απέδωσε την αυξημένη ζήτηση στην ανάγκη μετακινήσεων μετά τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, με τις πιο οικονομικά συμφέρουσες και σε κοντινούς προορισμούς επιλογές να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων.

Η εταιρεία υπέστη ισχυρή οικονομική πίεση από τη μειωμένη ζήτηση, καθώς χιλιάδες τουρίστες ακύρωσαν τα σχέδια που είχαν για τις διακοπές τους, τα επιχειρηματικά τους ταξίδια, αλλά και τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούσαν στις οικογένειές τους εξαιτίας της πανδημίας. Προκειμένου να ανταπεξέλθει, η Airbnb αποφάσισε την αναστολή δράσεων προώθησης των υπηρεσιών της για το τρέχον έτος, αλλά και την περικοπή περίπου του 25% των υπαλλήλων της.