7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Αγωγή από τη Greenhill για ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάκτωρ

Αγωγή από τη Greenhill για ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάκτωρ

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η εταιρεία Greenhill των επιχειρηματιών Μπάκου - Καϋμενάκη με σκοπό να ακυρώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου από την οποία η εταιρεία παρότι κατείχε το 25,6% των μετοχών και τα ανάλογα δικαιώματα ψήφου, είχε αποκλειστεί με διάφορες προφάσεις του προεδρείου. Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητεί την ακύρωση των αποφάσεων, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τις 3 Αυγούστου.

Να θυμίσουμε πως στην κρίσιμη και επεισοδιακή εκείνη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιουνίου όπου η διοίκηση της Ελλάκτωρ είχε κινήσει γη και ουρανό από την πρώτη στιγμή για να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Greenhill, είχαν μεταξύ άλλων θεμάτων εγκριθεί τα οικονομικά αποτελέσματα, η δυνατότητα του διοικητικού συμβουλίου να αποφασίζει για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αλλά και ένα πρόγραμμα stock option το οποίο προβλέπει διανομή μετοχών σε απροσδιόριστο αριθμό στελεχών της διοίκησης της εταιρείας.

Με το θέμα αυτό, το οποίο απαιτούσε πλειοψηφία 2/3 επί των παρόντων, διαφωνούσε η Greenhill και άλλοι μεγάλοι επενδυτές, αλλά με τον αποκλεισμό της εταιρείας από τη δυνατότητα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε.

Πλέον η υπόθεση της Γενικής Συνέλευσης παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης όπως είχε ήδη προαναγγείλει η Greenhill και μάλιστα σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ κατά 120,5 εκατ. ευρώ, ενώ ενέργειες έχουν γίνει και προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να διερευνήσει αν η διαδικασία ήταν σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η εταιρεία Ελλάκτωρ χαρακτηρίζει αβάσιμες τις καταγγελίες της Greenhil. Με ανακοίνωσή της στο Χ.Α σημειώνει πως : «Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 21.07.2021, η μέτοχος «GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED», κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η προαναφερόμενη αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ουδόλως σχετίζεται με τη διαδικασία της υπό εξέλιξη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες».

Διαβάστε ακόμη:

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Greenhill – Στη δημοσιότητα τα έγγραφα της Aeolus