7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Ελλάκτωρ: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Greenhill – Στη δημοσιότητα τα έγγραφα της Aeolus

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Greenhill – Στη δημοσιότητα τα έγγραφα της Aeolus

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η εταιρεία Greenhill προκειμένου να ακυρώσει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ από την οποία οδηγήθηκε σε αποκλεισμό, ενώ παράλληλα αναμένει την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να διερευνήσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Επιπλέον, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η Aeolus της έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει ως ενεχυρούχος.

Σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων  από δημοσιογράφους, εκπρόσωποι της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, έκαναν το παρακάτω σχόλιο:

«Μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στη Γενική Συνέλευση μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 22.6.2021, η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη που θα αποφανθεί. Επειδή όμως συνεχίζεται η  προσπάθεια παραπληροφόρησης και στρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών δίνουμε στη δημοσιότητα τo έγγραφο  που είχε στείλει (14/6/2021) η  Aeolus Investors LLC που παραχωρεί τα δικαιώματα ψήφου που διαθέτει στην  GREENHILL INVESTMENTS LIMITED. Επίσης, τα δύο σαφέστατα μηνύματα που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετά από απαίτηση του προεδρείου της Συνέλευσης τα οποία αγνοήθηκαν. Όποιοι γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.

Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό ότι στις δηλώσεις κύκλων της διοίκησης της εταιρείας, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Παραδέχονται ότι οι μετοχές μας ανήκουν και ότι η Aeolus / Faralon δέχεται ότι έχουμε εξουσία να ασκήσουμε τα δικαιώματα εξ αυτών ωστόσο μας απέκλεισαν με παρέμβαση του προεδρείου. Παραδέχονται ακόμα ότι δύο από τα θέματα της Γενικής συνέλευσης που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία δεν θα εγκρίνονταν αν  δεν εμποδίζονταν τα δικαιώματα ψήφου του    μεγαλύτερου μετόχου της εταιρίας!

Πέραν όμως από την Δικαιοσύνη, είναι εύλογο να αναμένεται η  επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει αρμοδιότητα και ευθύνες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την πιστή τήρηση των κανόνων σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε στους αλαζόνες που διοικούν την εταιρεία, τη φράση ενός απλού πολίτη που  είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βασιλιά Φρειδερίκου στην Πρωσία του 18ου αιώνα: «Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».