Reuters: Οι δανειστές δεν έχουν συμφωνήσει για τις συντάξεις

Reuters: Οι δανειστές δεν έχουν συμφωνήσει για τις συντάξεις

Εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες σε σχέση με το κρατικό ΑΠΕ μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε ρεπορτάζ του, σχετικά με τις συζητήσεις για την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για το θέμα.

Συγκεκριμένα, μία πηγή χαρακτηρίζει «πρώιμες» τις εικασίες ότι οι δανειστές συμφώνησαν με τις ελληνικές θέσεις. «Απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά» είπε η πηγή στο πρακτορείο.

Η δεύτερη πηγή που επικαλείται το Reuters είπε ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα κατάληξη σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ του Reuters είχε γνώση του τηλεγραφήματος που μετέδωσε το πρωί το ΑΠΕ και το οποίο έκανε λόγο για συμφωνία για την ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχουν ενημερωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά.

Μάλιστα, το πρακτορείο επισημαίνει στο άρθρο του: «Nωρίτερα την Παρασκευή το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές πηγές, που είπαν ότι οι δανειστές θεωρούν το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βιώσιμο και δεν απέκλεισαν την πιθανότητα πλήρους ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων».