Alpha Bank: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Σπύρος Φιλάρετος - Νέος CEO o Βασίλης Ψάλτης

Alpha Bank: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Σπύρος Φιλάρετος - Νέος CEO o Βασίλης Ψάλτης

Για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τη διεκδίκηση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Σπύρος Φιλάρετος.

Μετά την απόσυρση των κ. Γ. Αρώνη και Σπ. Φιλάρετου, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του CEO, είναι ο κ. Βασίλης Ψάλτης. Η εκλογή του κ. Ψάλτη αναμένεται να επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank την ερχόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. 

To who is who του κ. Ψάλτη

Ο Βασίλης Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής.