Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, 11:10

-A +A

Πτήση Ακάρ πάνω από το Αιγαίο με δηλώσεις για «δικαιώματα» της Τουρκίας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, 11:10
Πτήση Ακάρ πάνω από το Αιγαίο με δηλώσεις για «δικαιώματα» της Τουρκίας
-A +A

Πτήση πάνω από το Αιγαίο πραγματοποίησε η Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με την Hurriyet, αφού πρώτα είχε κάνει δηλώσεις για τα δικαιώματα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους των Τούρκων πιλότων στη Σμύρνη ο Χ. Ακάρ εκφώνησε ομιλία στην οποία υποστήριξε ότι η χώρα του είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο».

«Οι προετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως ζητάμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ, το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορούτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων είναι κατοχυρωμένα με την Αεροπορία και το Ναυτικό να κάνουν ό,τι απαιτείται» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Στη συνέχεια Τούρκος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε, σύμφωνα με τη Hurriyet, πτήση πάνω από το Αιγαίο με αεροσκάφος Τ-38, τον τύπο που χρησιμοποιεί η τουρκική αεροπορία για την προκεχωρημένη εκπαίδευση των χειριστών της.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα