Ντ. Μπαχτσελί: Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα όπως στη Σμύρνη

Ντ. Μπαχτσελί: Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα όπως στη Σμύρνη

Να ρίξει τους Έλληνες ξανά στη θάλασσα όπως στην Σμύρνη το 1922 απειλεί ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει γεννηθεί ο πειρατής που να μπορεί εμποδίσει την Τουρκία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει μάθημα από τους παππούδες τους που έπεσαν στη θάλασσα της Σμύρνης. 

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος της Εθνικιστικής Κίνησης, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, ο Τσίπρας, με θράσος δήλωσε πως θα έχουμε τίμημα αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις. Ο Τσίπρας είπε πως θα μας εμποδίσουν. H Ελλάδα πρέπει να ξέρει πως δεν έχει γεννηθεί ο πειρατής που να μπορεί να μας εμποδίσει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. O Tσίπρας πρέπει να σταματήσει να προκαλεί και να ασχοληθεί με την ιστορία. Πρέπει να πάρει μάθημα από τους παππούδες του που έπεσαν στη θάλασσα στη Σμύρνη. Αν δεν το κάνει τότε από τώρα πρέπει να είναι έτοιμος να τσακιστεί, να βυθιστεί στη θάλασσα».

Κλείνοντας ο Τούρκος πολιτικός επεσήμανε: «Προκαλώ! Ο Τσίπρας να βγει μπροστά μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και να δει το τι θα πάθει».