Τζ. Κρέιμερ: Η πανδημία προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία

Τζ. Κρέιμερ: Η πανδημία προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία

Την εκτίμηση ότι η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία της ανθρωπότητας εξέφρασε ο γνωστός χρηματιστηριακός αναλυτής του CNBC, Τζιμ Κρέιμερ. 

Αιτιολογώντας την άποψη του στην εκπομπή "Mad Money", ο Κρέιμερ είπε «Η πανδημία προκάλεσε την μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι ότι βλέπουμε μια ανάκαμψη τύπου V στα χρηματιστήρια αλλά όχι μια ανάκαμψη V στην πραγματική οικονομία».

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις καταφέρνουν να επιστρέψουν σιγά σιγά, την ώρα που οι μικρές δυσκολεύονται αφάνταστα», πρόσθεσε ο αναλυτής του δικτύου CNBC.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έχουν επιδοθεί σε ένα ισχυρό ράλι τις τελευταίες εβδομάδες αντλώντας ώθηση από την επιστροφή των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μετά το κλείδωμα των προηγούμενων μηνών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισε την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε τις συναλλαγές μόλις 1,4% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε το Φεβρουάριο στις 9.817,18 μονάδες.

Με φόντο τα παραπάνω, ο Κρέιμερ εκτιμά ότι θα χρειαστεί ένα ακόμα πακέτο στήριξης της οικονομίας με δεδομένο ότι είναι δύσκολο σύμφωνα με τον ίδιο να ανακτηθούν γρήγορα οι χαμένες θέσεις εργασίας. 

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για την παροχή επιδόματος ανεργίας, μειώθηκε κάτω των 2 εκατομμυρίων την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο, παραμένει αρκετά υψηλός καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται σε ένα περιβάλλον που έχει αλλάξει σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 1,877 εκατ. σε προσαρμοσμένη βάση, για την εβδομάδα μέχρι τις 30 Μαΐου, χαμηλότερα από τα 2,126 εκατ. μια εβδομάδα πριν.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο αριθμός θα διαμορφωνόταν στα 1,8 εκατ.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν μειωθεί από τον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. στα τέλη Μαρτίου.