Ιδιαίτερα αιχμηρή ρητορική κατά του Ιράν χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ανέφερε ότι η Τεχεράνη προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ επειδή «δεν θέλει να τη χτυπήσουμε».
«Έχουμε έναν μεγάλο στόλο που κατευθύνεται προς το Ιράν», επανέλαβε, μιλώντας στο National Prayer Breakfast στην Ουάσινγκτον.
Στη συνέχεια, ο Τραμπ είπε ότι έβαλε τέλος στον πόλεμο στη Γάζα, υποστηρίζοντας πως έσωσε «εκατοντάδες χιλιάδες ζωές». «Πήραμε πίσω τον τελευταίο νεκρό όμηρο, και η Χαμάς μας βοήθησε να τον ανακτήσουμε. Ήταν ένα μεγάλο μήνυμα. Τώρα πρέπει να αφοπλιστούν. Κάποιοι λένε ότι δεν θα το κάνουν, αλλά συμφώνησαν να αφοπλιστούν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Trump:
— Clash Report (@clashreport) February 5, 2026
Some people say Hamas won't disarm.
They will. If they don't, they won't be around any longer. pic.twitter.com/nFyDZn2xDZ
Παράλληλα, ο Τραμπ εκθείασε τον αμερικανικό στρατό αναφέροντας: «Έχουμε τόσους πολλούς που θέλουν να μπουν στον στρατό. Έχουμε ένα στρατό όπου όλοι μοιάζουν με τον Τομ Κρουζ, αλλά είναι πιο ψηλοί».
PRESIDENT TRUMP: "We have so many people that want to get into the military."
— Fox News (@FoxNews) February 5, 2026
"We have a military where they all look like Tom Cruise, only bigger." pic.twitter.com/93Qn2bCudk
Ως προσωπική του επιτυχία χαρακτήρισε και τη διεξαγωγή από τις ΗΠΑ των Ολυμπιακών Αγώνων το 2028 στο Λος Άντζελες αλλά και του Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2026 που θα «φιλοξενηθεί» τόσο από τη χώρα του όσο και από τον Καναδά και το Μεξικό.
«Κατάφερα να έλθουν οι Ολυμπιακοί στις ΗΠΑ και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και πιθανόν δεν θα με καλούσαν, ήμουν πολύ θυμωμένος. Μετά “έστησαν” τις εκλογές και είπα “Επιστρέφω!”» δήλωσε.
PRESIDENT TRUMP: "I got the Olympics to come to the United States and I got the World Cup to come to the United States... And I probably won't even be invited to be there. And I was really angry."
— Fox News (@FoxNews) February 5, 2026
"And then they rigged the election and then I said, 'I'm coming back!'" pic.twitter.com/feTpusRKVX
Έπειτα ο Τραμπ υπερηφανεύτηκε ότι έχει κάνει «περισσότερα για τη θρησκεία από κάθε άλλο πρόεδρο. Αλήθεια δεν γνωρίζω πώς ένας πιστός μπορεί να ψηφίσει τους Δημοκρατικούς».
«Είπα: “Δεν πληρώ τα κριτήρια. Δεν θα πάω στον παράδεισο. Και η New York Times έγραψε σε πρωτοσέλιδο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί τη ζωή του και το νόημα της ζωής του. Όχι, απλά έκανα πλάκα!», σχολίασε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα αστεία που έκανε στο παρελθόν για το ότι δεν θα μπει στον Παράδεισο υπογραμμίζοντας πως: «Όταν είπα ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάω στον Παράδεισο, αστειευόμουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε ακόμη: «Με όλα αυτά τα καλά που κάνω, μάλλον θα τα καταφέρω. Δεν είμαι ο τέλειος υποψήφιος, αλλά έκανα πάρα πολλά καλά για τέλειους ανθρώπους» πρόσθεσε.
Trump:
— Clash Report (@clashreport) February 5, 2026
I really think I probably should make it to Heaven.
I am not a perfect candidate but I did a lot of good for perfect people. pic.twitter.com/eR3Gp0zAD9
Υποσχέθηκε εξάλλου «να αφιερώσουμε ξανά την Αμερική σαν Ένα Έθνος Κάτω από τον Θεό».
Trump:
— Clash Report (@clashreport) February 5, 2026
We are going to rededicate America as one Nation under God. pic.twitter.com/mjq8YGAcGG
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη εκτενώς στην πολιτική του για τη μετανάστευση, η οποία όπως είπε, έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην απομάκρυνση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Φάνηκε και ανεκτικός με όσους τον κατηγορούν ότι είναι δικτάτορας: «Δεν είμαι δικτάτορας, αυτοί είναι. Αυτοί είναι σαν τη Γκεστάπο, συλλαμβάνουν ανθρώπους που που πηγαίνουν στην εκκλησία και τους φέρονται με άθλιο τρόπο».
Όσοι επιτίθενται σε Χριστιανούς, είπε σε άλλο σημείο «γνωρίζουν ότι θα τους επιτεθεί βίαια και ανελέητα ο πρόεδρος Τραμπ. Γνωρίζω ότι δεν είναι ωραίο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».
