Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι - Μπάιντεν: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη των ΗΠΑ»

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι - Μπάιντεν: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη των ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξη, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του.

Ο Ζελένσκι, γράφοντας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, δήλωσε ότι σημείωσε στη συνομιλία το ρόλο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και του ηγέτη της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Χάκεμ Τζέφρις στην εξασφάλιση της ψήφισης ενός σημαντικού νομοσχεδίου για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Είπε επίσης στον Μπάιντεν για τη «ρωσική αεροπορική τρομοκρατία μέσω χιλιάδων πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βομβών» και αναφέρθηκε στο χτύπημα στον τηλεοπτικό πύργο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, το οποίο σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τη συνομιλία τους.

Χάρκοβο: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της Τηλεόρασης

Νωρίτερα, ο πύργος της τηλεόρασης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας κατέρρευσε, έπειτα από ρωσική πυραυλική επίθεση, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η μεταλλική κατασκευή, η οποία είχε ύψος 240 μέτρων, κόπηκε στα δύο και το κορυφαίο τμήμα κατέρρευσε, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

«Οι κατακτητές επιτέθηκαν σε υποδομή της τηλεόρασης στο Χάρκοβο», είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ, επισημαίνοντας πως εξαιτίας αυτού του πλήγματος υπάρχει απώλεια τηλεοπτικού σήματος στην ευρύτερη περιοχή.