Διακόπηκαν όλες οι πτήσεις μετά από απειλή για αεροπλάνο από το Ιράν
Shutterstock
Shutterstock
Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου

Διακόπηκαν όλες οι πτήσεις μετά από απειλή για αεροπλάνο από το Ιράν

Το αεροδρόμιο του Αμβούργουτης Γερμανίας ανέστειλε τις πτήσεις τη Δευτέρα, καθώς η αστυνομία, ενεργώντας κατόπιν απειλής για επίθεση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ερεύνησε ένα αεροπλάνο με 198 επιβάτες από την Τεχεράνη που είχε προσγειωθεί στη βόρεια πόλη, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

 

Ο εκπρόσωπος περιέγραψε τα μέτρα, τα οποία περιελάμβαναν συνεντεύξεις επιβατών, ως συνήθη διαδικασία όταν μια απειλή χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Καμία απογείωση ή προσγείωση δεν είναι δυνατή επειδή η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου συμμετέχει στην έρευνα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το αεροπλάνο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτελούσε το δρομολόγιο από την Τεχεράνη προς το Αμβούργο μέσω Κωνσταντινούπολης και προσγειώθηκε σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω των μέτρων και δεν έδωσε εκτίμηση για το πότε θα μπορούσαν να επαναληφθούν.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε πρώτο στην αντίδραση της αστυνομίας στην απειλή.

Η είδηση ήρθε την πρώτη ημέρα της ειδικής συνάντησης των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Αμβούργο, στην οποία συμμετείχαν τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.