Ρωσικός στρατός: Βελτιώνουμε τις θέσεις μας στη βορειοανατολική Ουκρανία
Shutterstock
Shutterstock

Ρωσικός στρατός: Βελτιώνουμε τις θέσεις μας στη βορειοανατολική Ουκρανία

Οι θέσεις των ρωσικών δυνάμεων βελτιώθηκαν στη βορειοανατολική Ουκρανία, εκεί όπου διεξάγουν επίθεση εδώ και εβδομάδες, και όπου οι Ρώσοι εισβολείς είχαν εκδιωχθεί πριν από ένα χρόνο από τις ουκρανικές δυνάμεις. Τη βελτίωση των θέσεών τους υποστηρίζουν οι ίδιες οι ρωσικές δυνάμεις, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το AFP. 

«Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης «Δύση» βελτίωσαν, με επιθετικές ενέργειες, τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της βορειοανατολικής ουκρανικής πόλης Κουπιάνσκ συνέστησε σήμερα στους κατοίκους της να την εκκενώσουν.

«Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης της ασφάλειας και της αύξησης του αριθμού των βομβαρδισμών (...), μπορείτε να απομακρυνθείτε προς ένα ασφαλέστερο μέρος», ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram η ουκρανική διοίκηση της πόλης αυτής που είχε πριν από τον πόλεμο περίπου 25.000 κατοίκους και την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τους Ρώσους τον περασμένο Σεπτέμβριο.