Βρετανία: Απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει η βρεφοκτόνος νοσηλεύτρια
Shutterstock
Shutterstock

Βρετανία: Απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει η βρεφοκτόνος νοσηλεύτρια

Δεν έγινε δεκτή και απορρίφθηκε την Παρασκευή (24/5) η έφεση που είχε ασκήσει η Βρετανίδα νοσηλεύτρια Λούσι Λέτμπι κατά της καταδίκης της για τον φόνο επτά νεογνών και την απόπειρα δολοφονίας έξι άλλων. Περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για νομικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η 34χρονη Λέτμπι είχε κριθεί ως ένοχη για το φόνο πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βόρεια Αγγλία και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το Reuters, κατά την ακροαματική διαδικασία τον Απρίλιο, η Λέτμπι ανέφερε τέσσερα επιχειρήματα για την έφεσή της μεταξύ των οποίων και ότι ο δικαστής είχε εσφαλμένα απορρίψει αιτήματά της στη διάρκεια της δίκης. Τον επόμενο μήνα η Λέτμπι πρόκειται να δικαστεί εκ νέου για απόπειρα ανθρωποκτονίας νεογνού σε δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Η πιο σοβαρή υπόθεση κατά συρροήν δολοφόνου στη σύγχρονη Βρετανία

Η υπόθεση της Λούσι Λέτμπι αποτελεί την πιο σοβαρή υπόθεση κατά συρροήν δολοφόνου στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. Η φονική της δράση κράτησε για έναν χρόνο, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Η έρευνα της αστυνομίας του Τσέσαϊρ για την υπόθεση ξεκίνησε λόγω του αδιανόητα συχνού αριθμού των θανάτων βρεφών στο νοσοκομείου όπου εργαζόταν η Λέτμπι και κράτησε δύο χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 70 αστυνομικών και λοιπού πολιτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο, και μάλιστα δίχως τη δυνατότητα αποφυλάκισης, είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα