Το πονεμένο γόνατο του Αντετοκούνμπο δεν ανησυχεί (ακόμη;) τους Μπακς

Το πονεμένο γόνατο του Αντετοκούνμπο δεν ανησυχεί (ακόμη;) τους Μπακς

Είναι προφανώς υπέρ-απλούστευση η διαπίστωση ότι οι ελπίδες των Μιλγουόκι Μπακς για τον τίτλο του ΝΒΑ στηρίζονται κατά πολύ στους ώμους του επί διετία MVP της Λίγκας, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είναι επίσης εύλογο ότι το φετινό «πιεσμένο» χρονικά πρόγραμμα προκαλεί μεγαλύτερη καταπόνηση στους μεγάλους σταρ. Για τον «Αντέτο», πάντως, έναν παίκτη που παίζει με ενέργεια, με δεκάδες ή συχνά και εκατοντάδες άλματα σε κάθε ματς, η πίεση στα γόνατα είναι δεδομένη. Αυτό που δεν είναι, ωστόσο, ακόμη δεδομένο είναι κατά πόσο ανησυχεί η ομάδα του για τις πρόσφατες ενοχλήσεις του...

Ο «Giannis» απουσίασε από την εκτός έδρας ήττα των «Ελαφιών» στο Ντάλας, τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/4), στον έκτο αγώνα που χάνει φέτος, αλλά και πέμπτο στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας του. Ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού δεν πάτησε παρκέ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο, και χωρίς τον ηγέτη τους, οι Μπακς έχουν μετρήσει δύο νίκες και τρεις ήττες.  

Πριν από το σερί των απουσιών, είχε «συλληφθεί» από τις κάμερες στο Πόρτλαντ και να κουτσαίνει και σε δύο περιπτώσεις να επισημαίνει τον πόνο στους ανθρώπους του Μιλγουόκι. Αποφάσισε, όμως, να αγωνιστεί και μάλιστα οδήγησε σε νίκη τους Μπακς, σκοράροντας 47 πόντους με το εκπληκτικό απόλυτο ποσοστό των 18/18 στα δίποντα!

Ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ επιμένει ότι δεν συντρέχει για την ώρα λόγος ανησυχίας. Παρά το γεγονός ότι, ουσιαστικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζει αυτό το (μικρό;)πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο. Ο σταρ του Μιλγουόκι είχε τραυματιστεί στις 6 Μαρτίου 2020 στο ματς με τους Λέικερς στο Λος Αντζελες, μερικές μέρες πριν από το προσωρινό «λουκέτο» στο ΝΒΑ, λόγω κορονοϊού. Το διάστημα ως την επανέναρξη του Ιουλίου τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τις ενοχλήσεις, ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να παραπονιέται.

Κάτι που έκανε και το 2017, με τότε προπονητή τον Τζέισον Κιντ, ο οποίος όμως τον ξεκούραζε σε «back-to-back» αγώνες (ματς σε διαδοχικές βραδιές). Γενικά, πάντως, ο διεθνής φόργουορντ δεν είναι ευπαθής σε τραυματισμούς. Ομως ο Τύπος στο Μιλγουόκι επιμένει πως τούτη τη φορά θα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο η κατάστασή του, ενόψει των πλέι οφς στα οποία οι Μπακς απέτυχαν την τελευταία διετία, παρά την κυριαρχία τους στην κανονική σεζόν.

Αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση της Ανατολής, τέσσερις και τρεις νίκες πίσω από τους Σίξερς και τους Νετς αντίστοιχα και δεν κρύβουν πως στοχεύουν στην πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας. Μονάχα που η κατάσταση του Αντετοκούνμπο ή η πιθανή διάθεση προφύλαξής του θα κρίνει πολλά, καθώς έχουν να δώσουν 21 εναπομείναντα ματς σε 39 μέρες, με επτά περιπτώσεις «back-to-back» αναμετρήσεων.

Στο Μιλγουόκι αναμένουν να ελέγξουν την κατάσταση τις επόμενες μέρες, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους. Οι επίμονοι τραυματισμοί στα γόνατα δεν είναι ποτέ κάτι θετικό, ειδικά για αθλητές με ύψος 2,10μ. και άνω, όπως είναι ο «Giannis». Εφημερίδες και ιστοσελίδες στο Μιλγουόκι δεν θεωρούν ρίσκο την προφύλαξή του, ακόμη και με κόστος μίας από τις δύο πρώτες θέσεις. Αλλωστε, για να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου και τους Τελικούς, δεν θα χρειαστούν απλώς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ. Θα χρειαστούν τον 100% έτοιμο MVP τους, ο οποίος φέτος αγωνίζεται κατά μ.ό. 34΄, σχεδόν τέσσερα περισσότερα από πέρσι (30,4΄)...