Στο χέρι της ΑΕΚ και του Άρη να προχωρήσουν στο Europa Conference League

Στο χέρι της ΑΕΚ και του Άρη να προχωρήσουν στο Europa Conference League

Το Europa Conference League, η 3η ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA μπήκε πλέον και... επίσημα στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ κι ο Αρης συμμετείχαν στην κλήρωση του β' προκριματικού γύρου του νεοσύστατου τουρνουά. Η Ενωση βρέθηκε στους ισχυρούς και θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βέλεζ Μόσταρ – Κόλερεϊν, ενώ ο Αρης, που ήταν στους ανίσχυρους, θα αναμετρηθεί με την Αστάνα. Τα ματς θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Ιουλίου.

Η Βέλεζ Μόσταρ από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 32 χρόνια. Είναι η ομάδα που άνοιξε κι έκλεισε την καριέρα του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της χώρας της και διαθέτει μαχητικούς παίκτες, αλλά όχι μεγάλης ποιότητας. Η Κόλερεϊν είναι επίσης ομάδα χαμηλής δυναμικότητας και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της λίγκας της Βόρειας Ιρλανδίας. Βατή η κλήρωση για την ΑΕΚ (πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, δεύτερο εντός) όποια από τις δύο κι αν αντιμετωπίσει. Η Βέλεζ Μόσταρ και η Κόλερεϊν παίζουν στον α' προκριματικό γύρο με τα παιχνίδια τους να διεξάγονται στις 8 και 15 Ιουλίου.

Η Αστάνα τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνοντας μάλιστα πολύ συχνά το παρών στους ομίλους του Europa League. Είναι μια από τις δυνατές ομάδες του Καζακστάν και έχει αποκτήσει εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Επιπλέον, στα ματς με τον Αρη (το πρώτο στην «Αστάνα Αρένα» και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη) θα έχει και το προτέρημα του αγωνιστικού ρυθμού μια κι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτάθλημα της χώρας και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Δύσκολη η αποστολή για την ελληνική ομάδα, αλλά όχι ακατόρθωτη. Ο ΠΑΟΚ επίσης συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά στο γ' προκριματικό γύρο και η κλήρωση που τον αφορά θα γίνει στις 19 Ιουλίου μετα παιχνίδια του να διεξάγονται στις 5 και 12 Αυγούστου.