Ποιος Sokratis θα σταθεί απέναντι στην Άρσεναλ;

Ποιος Sokratis θα σταθεί απέναντι στην Άρσεναλ;

Ακόμη κι ο ίδιος ο Παπασταθόπουλος δεν φανταζόταν πόσο γρήγορα θα γινόταν υπερ-απαραίτητος τη στιγμή που αποφάσιζε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός του Σεμέδο και η απουσία του στο κρίσιμο διάστημα που υπάρχουν τα δυο ματς με την Αρσεναλ για το Europa, αναδεικνύουν, συν τοις άλλοις, και τον προγραμματισμό που γίνεται πριν από τον οποίο υπολογίζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Με το πρωτάθλημα «καβατζωμένο» και τις φετινές φιλοδοξίες να μη φτάνουν μέχρι ευρωπαϊκό τελικό, οι περισσότερες ελληνικές ομάδες θα είχαν μεταθέσει για το καλοκαίρι τις όποιες νέες επιλογές τους. Ο Ολυμπιακός φρόντισε να καλύψει τα κενά του από τον Ιανουάριο, παρ' ότι το συγκεκριμένο μεταγραφικό παράθυρο δεν προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ηδη του βγαίνουν ο Λαλά ως δεξί μπακ -χαφ και ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά, από τη στιγμή που η περίπτωση του Ραφίνια και του Χολέμπας δεν «έκατσαν» όπως θα ήθελαν. 

Το θέμα, πλέον, είναι πόσο αξιόπιστη λύση μπορεί να αποδειχθεί ο Sokratis για το κέντρο της άμυνας ως βασικός και αναντικατάστατος σε τούτη τη συγκυρία. Εχει να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο ένα χρόνο ακριβώς. Τελευταίο 90λεπτο ήταν στις 7 Μαρτίου του 2020. Ο Αρτέτα δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ. Ο κόσμος τον κατηγορούσε ότι μαζί με τον Μουστάφι ήταν οι μεγάλες «τρύπες» στα μετόπισθεν.

Το 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, όταν μπήκε αλλαγή για να κρατήσει την ισοπαλία και την πρόκριση, ήταν η χαριστική βολή. Το καλοκαίρι δεν δηλώθηκε καν στη λίστα ούτε για την Premier League ούτε για το Europa League. Αυτός κι ο Οζίλ, που επίσης έφυγε για τη Φενέρμπαχτσε. Προς στιγμήν, τον σκέφτηκε ο Κλοπ όταν αποδεκατίστηκε η άμυνα της Λίβερπουλ, καθώς τον ήξερε από τη Ντόρτμουντ. Δεν το προχώρησε...

Στον Ολυμπιακό μπήκε χαλαρός και light στη λογική του... τώρα προσαρμοζόμαστε και περιμένουμε. Είχε κι ένα ψιλοτραυματισμό. Ξαφνικά, όμως, όλοι απαιτούν, από τη μια να κάνει τον κατάσκοπο, κι από την άλλη να δώσει τις απαντήσεις του, γεμίζοντας το κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπα, καθώς δεν υπάρχει άλλος.