Οι «πικάντικες» φωτογραφίες και το διαλυμένο όνειρο

Οι «πικάντικες» φωτογραφίες και το διαλυμένο όνειρο

Το όνειρο της Τάρα Γκινς από το Βέλγιο ήταν να συνεχίσει στον κόσμο της ποδηλασίας. Επαγγελματίας από το 2016 ως το 2020, η 30χρονη αποφάσισε να αναλάβει ρόλο αθλητικής διευθύντριας σε μια ανδρική ποδηλατική ομάδα κάτω των 23 ετών. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο είχε συμφωνήσει και με τη διοίκηση.

Πριν μερικές ημέρες της είπαν πως η συμφωνία ακυρώνεται. Η πέτρα του σκανδάλου ήταν μερικές φωτογραφίες που θεωρήθηκαν περισσότερο... πικάντικες από όσο έπρεπε. «Εκανα δύο φωτογραφίσεις τους προηγούμενους μήνες. Μια τον Μάιο για το Playboy και άλλη μια τον Ιούλιο για το ημερολόγιο μιας βελγικής εταιρίας», ανέφερε.

Οι παράγοντες της ομάδας έμαθαν για τις φωτογραφίες από κάποιους υπαλλήλους τους. «Σε ένα σημείο απείλησαν τον πρόεδρο πως θα τις έδειχναν στους σπόνσορες», πρόσθεσε η Γκινς και συνέχισε: «είπα στον πρόεδρο πως θα ήθελα να κριθώ για τις ικανότητές μου ως μάνατζερ. Απάντησε πως συμφωνεί μαζί μου, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς αφού θα έχναε τους χορηγούς».

Στην καριέρα της η Γκινς είχε τρέξει και για την ομάδα Health Mate πριν τρία χρόνια, όταν περισσότερες από δέκα αθλήτριες είχαν καταγγείλει το μάνατζερ της ομάδας, Φαν Γκάμσεν, για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Φαν Γκάμσεν κρίθηκε ένοχος από την Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.

Το γυμνό σώμα της Γκινς σκανδάλισε τους παράγοντες της ομάδας της και δείχνει τις διαφορές που επικρατούν ακόμη στον κόσμο της ποδηλασίας μια και την ίδια ώρα στο άθλημα βλέπουν ως θετικό για την προβολή του και την ανάπτυξή του την διαφήμιση του σταρ ποδηλάτη Πέτερ Σάγκαν που εμφανίζεται ημίγυμνος στο ντους.