Ο Τσιτσιπάς έτοιμος να προσπεράσει τον Φέντερερ

Ο Τσιτσιπάς έτοιμος να προσπεράσει τον Φέντερερ

Ενα βήμα πριν από την άνοδο του στην κορυφαία πεντάδα του κόσμου, για τρίτη φορά στην καριέρα του, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας αντιμετωπίζει την Πέμπτη (4/3) τον Χούμπερτ Χούρκατς για τη φάση των «16» του ATP 500 του Ρότερνταμ και με νίκη θα φτάσει στην οκτάδα, οπότε θα προσπεράσει στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός παραμένει εκτός κορτ εδώ και έναν χρόνο, με στόχο να επιστρέψει άμεσα στους αγώνες.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019, λίγο πριν συμπληρώσει τότε τα 21 του. Είχε πλασαριστεί στο Νο 5 του κόσμου και τον Οκτώβριο του 2020, ως αποτέλεσμα της παρουσίας του στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ο Ελληνας τενίστας ξεπέρασε δύσκολα στους «32» του Ρότερνταμ τον 28χρονο Λευκορώσο, Εγκόρ Γκερασίμοφ (Νο 78 στην παγκόσμια κατάταξη), με 2-0 σετ.

Επόμενο εμπόδιο, ο 24χρονος Πολωνός Χούρκατς, ο οποίος είναι στο Νο 29 του κόσμου. Εχει τεθεί αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά άλλες έξι φορές και νίκησε μόνο στη μία. Η μοναδική ήττα του «Τσίτσι» σημειώθηκε στο ATP Masters 1000 του Καναδά, το 2019. Ο Τσιτσιπάς θα μπει στο κορτ με ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο 2021, καθώς σε οκτώ αγώνες μετρά επτά νίκες, έχοντας χάσει μόνο από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, στον πρόσφατο ημιτελικό του Open Αυστραλίας.

Μετά τη νίκη του επί του Γκερασίμοφ ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί και στο διπλό του τουρνουά του Ρότερνταμ, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι για κάθε νίκη τους, θα προσφέρει ποσό 3.000 ευρώ στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μαζί για το Παιδί».

Ο Τσιτσιπάς επισήμανε πως «προσπαθώ να συνεισφέρω όσο πιο συχνά μπορώ, όμως αυτή θα είναι μία επιπλέον ευκαιρία να πιέσουμε με τον Πέτρο τους εαυτούς μας και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα». Τα δύο αδέρφια έχουν αγωνιστεί στο διπλό σε κάποια τουρνουά της σειράς «250» και πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους σε Γκραν Σλαμ τον προηγούμενο μήνα στη Μελβούρνη, χάνοντας στον πρώτο γύρο από τους ΜακΝτόναλντ και Πολ.