Ο Μπόλονι είχε δίκιο για τον Λαμκέλ Ζε

Ο Μπόλονι είχε δίκιο για τον Λαμκέλ Ζε

Ο Λάζλο Μπόλονι ήταν σίγουρος πως θα πατούσε τα σωστά κουμπιά και ο Ντιντιέ Λαμκέλ Ζε θα έδινε στον Παναθηναϊκό τον καλύτερο του εαυτό. Αυτόν που βγάζει τώρα στην Αντβέρπ που έχει συγχωρεθεί από τη διοίκηση και τον προπονητή Φρανκ Βερκότερεν. Οι συμπαίκτες του ακόμη δεν ξεχνούν τα όσα έχει κάνει τους τελευταίους μηνες. Ο 24χρονος Καμερουνέζος επιθετικός αφότου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τη βελγική ομάδα έχει έξι γκολ και μια ασίστ σε δέκα συμμετοχές!

Ο Λαμκέλ Ζε δείχνει όλα εκείνα τα στοιχεία που έπεισαν και τον Μπόλονι πως θα γινόταν ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής για το «τριφύλλι»: δυνατός στις μονομαχίες, καλός στο εναέριο παιχνίδι, παίζει έξυπνα στο όριο του οφσάιντ, ταχύτητα και καλά τελειώματα εντός και εκτός περιοχής. Ενας κινητικός σέντερ φορ που μπορεί να βγει και στα άκρα.

Στο βελγικό Τύπο αναρρωτιούνται γιατί ο Καμερουνέζος έπαιξε μόλις 79 λεπτά από τον Αύγουστο μέχρι να φύγει ο κόουτς Ιβάν Λέκο για την Κίνα την Πρωτοχρονιά. Μετά βέβαια, θυμούνται τα συνεχόμενα προβλήματα που προκαλούσε στο εσωτερικό ή την παρουσία του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας με τη φανέλα της Αντερλεχτ ενώ πίεζε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Οι τελευταίοι του σύμμαχοι στο εσωτερικό της ομάδας είναι δύο, αλλά ισχυροί. Ο κόουτς Βερκότερεν κι ο πρόεδρος Λουσιάν Ντ' Ονόφριο. Αυτό ίσως να λειτουργεί υπέρ της ελληνικής ομάδας αν το καλοκαίρι οι ισορροπίες είναι διαφορετικές κι ο Μπόλονι με τον Ντρεοσί δεν τον έχουν ξεχάσει. Ο Λαμκέλ Ζε, πάντως, έχει συμβόλαιο ως το 2023 με την Αντβέρπ.

Ο «DLZ7», όπως είναι ένα από τα παρατσούκλια του – το άλλο εντός των αποδυτηρίων είναι ο «Μπαλοτέλι των φτωχών» για τα πειθαρχικά παραπτώματά του – αν και υπήρξαν φορές που επιτέθηκε στον Μπόλονι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του πως ήταν εκείνος που τον προστάτεψε στ' αποδυτήρια. Εξαιτίας αυτής της προστασίας έχασε την εμπιστοσύνη πολλών από τους άλλους παίκτες. Ο Λέκο τον είχε στον «πάγο». «Αν σας έλεγα τί έχει κάνει τους τελευταίους μήνες, όλοι θα καταλαβαίνατε. Τον έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές. Οχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες του. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να σταματήσουμε. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα», είπε ο Κροάτης τεχνικός.

Εφτασε ο Ιανουάριος κι ο Λαμκέλ Ζε άρχισε να βλέπει βίντεο του Παναθηναϊκού στα social media και να δέχεται μηνύματα οπαδών των «πράσινων» που του ζητούσαν να πάει στην αγαπημένη τους ομάδα. Μετά ήρθε το περιστατικό με τη φανέλα κι ένα κακοφτιαγμένο βίντεο συγγνώμης προς τους... πιστούς της Αντβέρπ. Στις 20 Ιανουαρίου επανεμφανίστηκε. Ο Ντ' Ονόφριο ένιωθε πως ο Βερκότερεν θα μπορούσε να βρει την... άκρη με τον ποδοσφαιριστή.

Κι έτσι έγινε: γκολ με τη Σερκλ Μπριζ (νίκη 1-0), καλές εμφανίσεις κόντρα στην Οστάνδη (ήττα με 2-1) και στην Εουπεν (νίκη με 2-0), δύο γκολ με τη Μπέβερεν (νίκη με 3-2), γκολ κόντρα στη Μπέερσοτ (νίκη με 2-1), γκολ εναντίον της Κλαμπ Μπριζ (ήττα με 3-1 για το Κύπελλο) και ασίστ στο 1-1 με την Σταντάρ Λιέγης, ενώ έπαιξε καλά και στο 0-0 με την Σιντ Τρούιντεν. Την περασμένη Πέμπτη σκόραρε στην ήττα με 5-2 από τους Ρέιντζερς. Η Αντβερπ παίζει σήμερα με την Λέουβεν για το πρωτάθλημα.

Ο Λαμκέλ Ζε, όμως, δεν έχει και πολλούς για να πανηγυρίσει τα γκολ του και τους βαθμούς που δίνουν στην ομάδα. Ελάχιστοι συμπαίκτες τρέχουν να τον αγκαλιάσουν. Κι απ' έξω ενώ ο κόσμος είναι πιο διαλλακτικός με έναν παίκτη ικανό να πάρει μόνος του ένα ματς, στο εσωτερικό δεν του συγχωρούν τις αργοπορίες και τα προβλήματα που προκαλεί. Ο Βερκότερεν κι ο Ντ' Ονόφριο, πάλι, ίσως να του είναι αρκετοί. Κι αν αυτοί δεν... φτάσουν υπάρχει πάντα ο Μπόλονι.