Μπορεί η παλιά φρουρά της Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει το... θαύμα;

Μπορεί η παλιά φρουρά της Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει το... θαύμα;

Με τη σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση του τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά, του αριστερού μπακ Φερλάν Μεντί, που σκόραρε στο πρώτο ματς, και του επιθετικού Βινίσιους Ζούνιορ που ήταν εξαιρετικός στη δεύτερη αναμέτρηση, οι 30... κάτι της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League εις βάρος της Αταλάντα με συνολικό σκορ 4-1.

Για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια ο σύλλογος παίζει στις οχτώ καλύτερες της μεγαλύτερης διοργάνωσης συλλόγων. Επίσης είναι και η πρώτη φορά που το πετυχαίνει χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Σέρχιο Ράμος κι ο Λούκα Μόντριτς έκαναν τεράστια διαφορά, 34 και 35, αντίστοιχα, περιμένουν ακόμη νέα για την ανανέωση του συμβολαίου τους. Ο Τόνι Κρόοζ και ο Καρίμ Μπενζεμά επίσης ήταν καθοριστικοί. Ο Γάλλος συνεχίζει να «κουβαλάει» πάνω του το σκοράρισμα για λογαριασμό της «βασίλισσας». Εφτασε στα 70 γκολ στο Champions League – μόνο ο Ραούλ, ο Λεβαντόβσκι, ο Μέσι κι ο «CR7» έχουν περισσότερα.

Ο Ράμος κι ο Μόντριτς είναι οι δύο με το πιο αμφίβολο μέλλον στην ομάδα. Η εμφάνισή τους στο 3-1 επί των μπεργκαμάσκι την Τρίτη ήταν μια δικαίωση του κόπου και των θυσιών που κάνουν για να συνεχίσουν στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και της φιλοδοξίας τους. Χωρίς εκείνους η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κατακτούσε το πρωτάθλημα Ισπανίας την περασμένη σεζόν. «Οταν τόσα χρόνια προσέχεις τον εαυτό σου, τότε όλοι θα πρέπει να σε κρίνουν σύμφωνα με την απόδοσή σου στον αγωνιστικό χώρο κι όχι με το τί γράφει η ταυτότητά σου», είπε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός. «Δεν χρειάζεται να κοιτάτε τα χρόνια. Το σημαντικό είναι τί συμβαίνει στο γήπεδο. Νιώθω καλά και θέλω να συνεχίσω να ανταγωνίζομαι σ' αυτές τις διοργανώσεις. Αποδεικνύουμε πως έχουμε ακόμη όρεξη για να νικάμε», πρόσθεσε ο Κροάτης μέσος.

Μηνύματα με αποδέκτη τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ. Τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι. Ο προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν στάθηκε στο πλάι τους. Ενίσχυσε κι αυτός με τη φωνή τους τη θέση των δύο παικτών. «Ο Λούκα είναι 35, αλλά δεν του φαίνεται όταν παίζει κι ο Σέρχιο είναι ο ηγέτης μας. Είναι καλύτερο να τους έχουμε μαζί μας και θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία». Τα αποτελέσματα το επιβεβαιώνουν. Πέρυσι και πρόπερσι στους αποκλεισμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Αγιαξ, ο Σέρχιο Ράμος δεν βρισκόταν στο γήπεδο.

Με την λήξη του ματς, το βλέμμα στράφηκε στο τί μπορεί να πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League. «Παίζοντας έτσι, όλα είναι πιθανά. Μια καλή κλήρωση και... βλέπουμε», είπαν στ' αποδυτήρια. Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη είναι πεδίο των ομάδων που οι «κολόνες» τους είναι νεαροί παίκτες, το πολύ να μπαίνουν στα 30 τους όπως συνέβη με τη Μπάγερν Μονάχου την περασμένη. Η «παλιά φρουρά» του Ζιντάν, όμως, έχει όρεξη ακόμη...