Ο Μπενζεμά «κουβαλάει» τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μπενζεμά «κουβαλάει» τη Ρεάλ Μαδρίτης

Σε μια Ρεάλ Μαδρίτης που ασχολείται περισσότερο με το παρελθόν παρά με το μέλλον, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι η ελπίδα της για να πετύχει κάτι καλό αυτή την σεζόν, τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. O Γάλλος επιθετικός «κουβαλάει» την ομάδα στις πλάτες του όσον αφορά στο σκοράρισμα.

Είναι μέρες που στο περιβάλλον του κλαμπ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γίνει και πάλι πρώτο... θέμα. Εκείνος, λένε τα ισπανικά ΜΜΕ, άνοιξε την πόρτα της επιστροφής του λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη Γιουβέντους. Παράλληλα, η συζήτηση στρέφεται και γύρω από τον Σέρχιο Ράμος που περιμένει νέα για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι, ενώ η διοίκηση αναρωτιέται αν θα τον πληρώσει για όσα... πρόσφερε κι όχι για όσα θα προσφέρει. Στο γήπεδο, δε, χωρίς τον Τόνι Κρόοζ και τον Λούκα Μόντριτς, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα ξεπερνούσε την Ελτσε με 2-1 και ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία. Βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο. Δεν θα είχε, όμως, την παραμικρή πιθανότητα χωρίς τον «Καρίνο», όπως τον αποκαλεί ο Ράμος. Δικά του τα δύο γκολ κόντρα στην Ελτσε, έφτασε στα 15 στο πρωτάθλημα όπου η ομάδα έχει σημειώσει μόλις 46 σε 27 αγωνιστικές – ο χαμηλότερος αριθμός από τα 37 που είχε τέτοια εποχή στην σεζόν 2006-07, όταν και σήκωσε το πρωτάθλημα πηγαίνοντας από θαύμα σε... θαύμα στην τελική ευθεία.

Στα 33 του ο Γάλλος επιθετικός δεν έχει ούτε ανταγωνισμό, αλλά ούτε και αντικαταστάτη στην επίθεση του Ζινεντίν Ζιντάν. Οποιον αγόρασε ή προώθησε το κλαμπ τον... ξεπέρασε. Με συμβόλαιο ως το 2022 για 14 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο είναι ο μόνος από τον οποίο μπορεί να έχει απαιτήσεις ο «Ζιζού». Μετράει 20 γκολ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις – για 9η φορά στην καριέρα τους στους «μπλάνκος» πετυχαίνει τόσα πολλά γκολ. Ο 4ος που το καταφέρνει στην ιστορία του κλαμπ μετά τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ραούλ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είναι δα και κακή παρέα.

Εντεκα από τα τέρματά του τα έχει σημειώσει στο τελευταίο μισάωρο των αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης που ούτως ή άλλως εδώ και δύο εβδομάδες σκοράρει μονάχα προς το τέλος των παιχνιδιών της, απόδειξη πως η ομάδα συνεχίζει να ακροβατεί. Χωρίς αυτά τα γκολ του η «βασίλισσα» θα είχε μείνει εκτός από το πρωτάθλημα και το Champions League, τις δύο διοργανώσεις που της απομένουν μετά τις αποτυχίες στο Σούπερ Καπ και στο Κύπελλο, όπου αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και την άσημη Αλκογιάνο, αντίστοιχα.

Την Τρίτη επισκέπτεται την ισπανική πρωτεύουσα η Αταλάντα για τη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «8» του ευρωπαϊκού θεσμού. Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγείται με 1-0 στην σειρά, αλλά ο Ζιντάν εκτιμά πως ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί. Ποντάρει στον Μπενζεμά για να τα καταφέρει και πάλι η ομάδα του, το πιο αξιόπιστο επιθετικό του όπλο.