Ληστεία στο σπίτι του Ντι Μαρία την ώρα που αγωνιζόταν...

Ληστεία στο σπίτι του Ντι Μαρία την ώρα που αγωνιζόταν...

Η έκφραση απορίας στο πρόσωπο του Ανχελ Ντι Μαρία, τη στιγμή που κλήθηκε να αντικατασταθεί στο 62΄ του αγώνα της Παρί Σ.Ζ. με τη Ναντ στο «Παρκ ντε Πρενς», έγινε άμεσα γκριμάτσα αγωνίας, μαζί με μερικά δάκρυα. Ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός. Ο προπονητής του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, δεν είχε παράπονο από τον παίκτη του. Ο Αργεντινός σταρ των φιναλίστ του περσινού Champions League, ωστόσο, έπρεπε να φύγει αμέσως για το σπίτι του.

Ο Ντι Μαρία αντικαταστάθηκε έπειτα από εντολή του τεχνικού διευθυντή, Λεονάρντο, όταν εκείνος ενημερώθηκε πως η οικογένεια του παίκτη έπεσε θύμα – σύμφωνα με το δίκτυο RMC – «βίαιης ληστείας», ενώ βρισκόταν μέσα στην οικία της... Ο Ποτσετίνο συνόδευσε τον συμπατριώτη του στα αποδυτήρια, ώστε να τον ενημερώσει και να του συμπαρασταθεί, καθώς ο γαλλικός Τύπος ανέφερε πως ο 33χρονος έβαλε τα κλάματα από την αγωνία του. Ο Ντι Μαρία είχε γίνει στόχος και όσο αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως τότε είχε χτυπήσει ο συναγερμός και είχε αποτρέψει στους δράστες από την εισβολή στο σπίτι του.

Η γαλλική «L’ Equipe» ανέφερε πως οι ληστές κατόρθωσαν να αφαιρέσουν από το σπίτι του ένα χρηματοκιβώτιο, στο οποίο φυλάσσονταν κοσμήματα και ρολόγια αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Η σύζυγος και τα παιδιά του, πάντως, δεν τραυματίστηκαν σωματικά. Λίγο νωρίτερα, επίσης την Κυριακή (14/3), στόχος ληστείας έγινε και το σπίτι των γονιών του αρχηγού της Παρί Σ.Ζ., Μαρκίνιος... Ο Βραζιλιάνος, με ανακοίνωσή του, επισήμανε πως «κανένας δεν χτύπησε και όλοι είναι καλά».

Για τους ανθρώπους της Παρί, το αποτέλεσμα του ματς μικρή σημασία είχε. Ο Ντι Μαρία έγινε αλλαγή με το σκορ στο 1-1, όμως η πρωταθλήτρια Γαλλίας ηττήθηκε με 2-1 και έμεινε στη 2η θέση της Ligue 1, ισόβαθμη με τη Λυών και 3β. πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ. Ο κόουτς Ποτσετίνο, πάντως, δήλωσε αμέσως μετά ότι «υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα από το ποδόσφαιρο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Τα περιστατικά δεν αποτελούν δικαιολογία, όμως μείωσαν την ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωσή μας».