«Καταιγιστική» πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Βαρκελώνη!

«Καταιγιστική» πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Βαρκελώνη!

Το χώμα – και της Βαρκελώνης – ταιριάζει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 22χρονος τενίστας πραγματοποίησε μία εύκολη πρεμιέρα το μεσημέρι της Τετάρτης (21/4) στο «500αρι» τουρνουά της Καταλανικής πόλης, νικώντας για τον δεύτερο γύρο του ταμπλό τον «γηπεδούχο» Χάουμε Μουνάρ με 2-0 σετ και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Μερικές ημέρες μετά τον θρίαμβό του στο ATP Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο, ο Ελληνας αθλητής επιβεβαίωσε τη φόρμα του στη χωμάτινη επιφάνεια και δεν χρειάστηκε παρά μόνο μία ώρα και 19 λεπτά για να επικρατήσει.

Κόντρα στον 23χρονο Ισπανό, γεννημένο στη Βαρκελώνη και Νο81 στην παγκόσμια κατάταξη, ο «Τσίτσι» δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και επιβλήθηκε με 6-0 γκέιμς στο πρώτο σετ, σε 28 λεπτά και με μόλις εννέα χαμένους πόντους! Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή και κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 6-2, άφησε εκτός συνέχειας τον Μουνάρ και περιμένει στον επόμενο γύρο τον Αλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος νίκησε τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρησή του με τον 22χρονο Αυστραλό και Νο25 στον κόσμο, με τον Τσιτσιπά να είναι αήττητος.

Στο χώμα της Βαρκελώνης, ο Ελληνας πρωταθλητής πέτυχε την 23η νίκη του στο 2021, στο γήπεδο στο οποίο το 2018 είχε «συστηθεί» στη «σκηνή» του παγκόσμιου τένις. Πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 19 ετών, είχε φτάσει στον πρώτο τελικό του σε τουρνουά της ATP, χάνοντας τότε από τον «άρχοντα του χώματος», Ραφαέλ Ναδάλ. Για να παίξει στο ματς του τίτλου είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Τιμ, Καρένιο, Μπούστα και Σβάρτσμαν, δίχως μάλιστα να χάσει σετ απέναντι σε τρεις αντιπάλους της τότε πρώτης 20αδας της παγκόσμιας κατάταξης.