Τραμπισμός συν χρηματιστηριακές φούσκες ίσον τερατογένεση

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πλέον ότι ο κορονοϊός και το εμβόλιο είναι προϊόντα συναλλαγής της παγκόσμιας διακυβέρνησης με τους εξωγήινους. Αμέ! Και ο Βασίλης ο Γκέιτς, ως διαμεσολαβητής στην σχέση με τους ερπετόμορφους, είναι ο εγγυητής της συμφωνίας. Μία άλλη φυλή, αυτή των γκρίζων, υποσχέθηκε να επαναφέρει τον Τράμπ στην εξουσία, αλλά μην έχεις ποτέ εμπιστοσύνη σε γκρίζους κοντούς. Μας κυβερνούν οι κλώνοι! Αυτοί είναι που δεν μας δίνουν τις πατέντες. Κάτω τα κέρδη των πολυεθνικών.

Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του γράφοντος ήταν όταν έγραψε άρθρο για τους οπαδούς της επίπεδης γης. Ποτέ δεν περίμενε ότι θα γέμιζε το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο με εκατοντάδες μηνύματα ψεκασμένων. Μετά οι ψεκασμένοι έγιναν κυβέρνηση και ο κόσμος μας είδε τα πράγματα με μία άλλη οπτική. Βάλαμε μυαλό; Η αντίδραση μας στο θέμα των εμβολίων δείχνει πως όχι. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένα μέρος των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού δεν εμβολιάζεται από άποψη. Δεν μιλάμε για τίποτε αμόρφωτους ανθρώπους. Είναι οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους. Πόσοι είναι αυτοί; Δεν γνωρίζουμε ακριβή νούμερα. Οι φήμες θέλουν τον αριθμό τους να είναι απρόσμενα μεγάλος σε σχέση με αυτό που θα περίμενε ένας μέσος άνθρωπος, ότι θα εμβολιαζόντουσαν όλοι τους. Κι εύλογα ο κόσμος αναρωτιέται μήπως τρέχει κάτι και δεν του το λένε.

Οι κοινωνίες έχουν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού. Ο κορονοϊός κάποια στιγμή θα φύγει. Αλλά η δήθεν αντισυστημική αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας του κοινού ήρθε για να μείνει. Και είναι αυτή που πολλαπλασιάζει τα υφιστάμενα προβλήματα.

Πώς αντιμετωπίζεται η άρνηση στην πραγματικότητα; Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να επιβάλει την δική του αλήθεια. Αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν και πολλές αλήθειες! Μία είναι! Ωστόσο, μεγάλες ομάδες ανθρώπων επιμένουν σε μια διαστρεβλωμένη οπτική της αλήθειας. Επειδή ακριβώς πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να την αντιμετωπίσουν καλύτερα.

Όταν όμως η διαστρεβλωμένη αυτή οπτική συνδυαστεί με μία οικονομική κρίση και τα παράγωγα αποτελέσματά της, τότε οι κοινωνίες δημιουργούν τέρατα. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να συμβεί και στο ορατό μέλλον. Πόσο μάλλον όταν ο τραμπισμός είναι κυρίαρχη ιδεολογία στις μέρες μας και από την άλλη οι χρηματιστηριακές φούσκες είναι ζωντανές βόμβες πάνω από τα κεφάλια μας. Δυστυχώς, δεν είμαστε μακριά από μία νέα τερατογένεση. Το αντίθετο! Υπάρχουν δύο μεγάλες μάζες που κινούνται με ιλιγγιώδη κατεύθυνση προς την σύγκρουση, οι αρνητές της αλήθειας και η απειλή μιας νέας οικονομικής κρίσης λόγω των χρηματιστηριακών υπερβολών. Κι η σύγκρουση αυτή μας απειλεί με ένα τοξικό νέφος που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος στο παρελθόν.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]