Το στοιχείο που προβληματίζει τον Μητσοτάκη, κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα

Το στοιχείο που προβληματίζει τον Μητσοτάκη, κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η κυβέρνηση καθώς η χώρα πλήττεται από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Το θλιβερό ρεκόρ θανάτων από τον ιό που καταγράφηκε το Σάββατο ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από την Ελλάδα, με το Μέγαρο Μαξίμου να αναμένει μία ακόμα σκληρή και επίπονη  εβδομάδα. 

Αιτία ο υψηλός αριθμός διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Παρά  την μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες από την μείωση των εισαγωγών στις δομές υγείας, στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν να αναλύουν και  να αξιολογούν σε καθημερινή βάση   τα δεδομένα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας,όπως επισημαίνει συνεργάτης του πρωθυπουργού στο liberal.gr.  Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη επισημανθεί  το στοιχείο που προβληματίζει περισσότερο από άλλα τον πρωθυπουργό αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας. Πρόκειται για το  ότι ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων είναι μικρότερος από ότι αρχικά περίμεναν οι λοιμωξιολόγοι. Χωρίς αμφιβολία είναι μια εξέλιξη που ανησυχεί τους ειδικούς και κάνει την κυβέρνηση να παραμένει επιφυλακτική σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις της, παρά το γεγονός ότι πολλοί εντός του Μεγάρου Μαξίμου θα ήθελαν ορισμένες τουλάχιστον πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας να ανοίξουν μέσα στα επόμενα 24ωρα. 

Είναι προφανές ότι η μέχρι σήμερα αρνητική αυτή εξέλιξη μπλοκάρει κάθε σκέψη περί μερικής  ή ολικής άρσης του lock down και κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι  επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία. «Πρωταρχικός μου στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και τίποτα άλλο» επαναλάμβανει όλο αυτό το διάστημα ο πρωθυπουργός προς τους στενούς του συνεργάτες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όλα τα υπόλοιπα έπονται. 

Συμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή λοιπόν προκειμένου να υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημερινοτητά μας θα πρέπει να εκπληρωθούν πρώτα  δύο μεγάλοι στόχοι : 

-Πρώτον , η σαφής μείωση των κρουσμάτων που πάντως δείχνει να αρχίζουν να «παίρνουν την κάτω βόλτα». 

-Δεύτερον η μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων, ώστε να υπάρξει σχετική αποσυμφόρηση των μονάδων εντατικής θεραπείας.  

Μέσα σε αυτό σε ασφυχτικό περιβάλλον οι όποιες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων ή των οικονομικών δραστηριοτήτων μετατίθενται για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με τις φωνές που τάσσονται υπέρ της παράτασης του lock down για μία ακόμα εβδομάδα (έως τις 14 Δεκεμβρίου) να αυξάνονται. Μέχρι την στιγμή πάντως που γράφονται αυτές οι γραμμές, το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που να επικρατεί είτε προς την μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι γιορτές που έρχονται θα έχουν άλλο χρώμα. «Είναι σαφές ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Ως τις 7 Δεκεμβρίου τα υφιστάμενα μέτρα θα  συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας«, τονίζει κυβερνητική  πηγή, που αποφεύγει να μπει καν σε συζήτηση περί άρση ή μη άρσης των περιορισμών. 

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 121 θάνατους, στους 606 οι διασωληνωμένοι, στα 1.747 τα κρούσματα