Το νέο αγαπημένο νησί του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ – εξέλιξη που έχει αλλάξει δεδομένα και ισορροπίες- το αγαπημένο νησί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Κρήτη. 

Λογικό. 

Τόσο τα ικανοποιητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά αποτελέσματα όσο και ο Παύλος Πολάκης, επέβαλαν στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να δείχνει μεγάλη προτίμηση, στους Κρητικούς και στο νησί. Τώρα όμως ένα άλλο μεγάλο νησί προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στην Κουμουνδούρου. 

Η Λέσβος, στην οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Δε βρέθηκε εκεί για να  στείλει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία. Ούτε να εκφράσει στους Μυτιληνιούς υποστήριξη που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήλθαν αντιμέτωποι με μύρια κύματα προσφύγων και μεταναστών επειδή η θάλασσα δεν είχε σύνορα και γιατί οι αλληλέγγυοι «Ιάσονες»  - άθελά τους θα θέλαμε πολύ να πιστεύουμε - γίνονταν κρίκοι στις αλυσίδες των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που έσπρωχναν τις βάρκες στα ελληνικά νερά. 

Ο πραγματικός λόγος της διήμερης επίσκεψης είναι οι 1.100 Λέσβιοι, οι οποίοι ψήφισαν στα 11 εκλογικά τμήματα του νησιού προκαλώντας ενθουσιασμό στον κομματικό μηχανισμό και στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς, έναν από τους πιστότερους στρατιώτες του προέδρου. 

Η επίσκεψη ήταν η ευκαιρία να εορταστεί η «πρωτοφανής και ιστορική οργανωτική έκρηξη», που κατά τον κ. Μπουρνούς, οφείλεται εν πολλοίς στη διορατική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή από τη βάση του κόμματος.

Ετριβαν τα μάτια τους οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ με τους 1100 νοματαίους που έσπευσαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές. « Ξεπεράστηκαν και οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις μας», όπως δήλωσε με επίσημη ανακοίνωσή του ο βουλευτής. 

Πράγματι, σπουδαίος λόγος για μια  πανηγυρική προεδρική επίσκεψη σε ένα νησί, με σχεδόν 80.000 κατοίκους η πλειοψηφία των οποίων στις τελευταίες εκλογές, δεν εκτίμησε τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ανέδειξε τη ΝΔ πρώτη με 10 μονάδες διαφορά!!!

Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας με τους 1.100 Λέσβιους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μεταστρέψει τα αισθήματα της «δημοκρατικής Λέσβου» για να τον εμπιστευτεί ξανά ως κατάλληλο πρωθυπουργό; 

Πολύ αμφίβολο, αν κρίνουμε από την αντίδρασή τους, στο τρολάρισμα της ΝΔ που  παρακίνησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τώρα που θα πάει στο νησί να επισκεφθεί το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια. Όχι, μόνο δεν κατάλαβαν την ειρωνεία, αλλά απάντησαν πως δε δέχονται μαθήματα διαχείρισης από την κυβέρνηση που βρίσκεται εκτεθειμένη για τα pushbacks στο Αιγαίο!