Θα ξαναφέρουν στη ΔΕΗ τον Φωτόπουλο!

Ο Π. Πολάκης ξανακτύπησε. Αυτή τη φορά όχι γιατί παρεκτράπηκε. Το «κτύπημα» του δεν αφορούσε το συνηθισμένο πεδίο του, τη συμπεριφορά του.

Την Τρίτη έγινε μια διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη». Όχι, δεν αναφέρθηκαν στον Πετσίτη και στον Καλογρίτσα, ούτε στον Ρασπούτιν και στους κουκουλοφόρους μάρτυρες ή στην τράπεζα Αττικής.

Είπαν τα δικά τους που αφορούσαν το πώς θα είναι η «δεύτερη φορά Αριστερά». Αυτό είναι το αγαπημένο θέμα του Π. Πολάκη. Έχει γίνει ειδήμονας. Προχθές λοιπόν έκανε προγραμματικές εξαγγελίες ωσάν να ήταν αυτός ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. (Μήπως τελικά είναι;)

Προανήγγειλε την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, την κρατικοποίηση μιας τουλάχιστον από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και επανέλαβε τη θέση του για ίδρυση νέας σχολής δικαστών που θα βγάζει δικαστές πειθήνιους στα κελεύσματα της «πρώτη φορά Αριστεράς». Μόνον έτσι, κατά τον Π. Πολάκη, θα κτυπηθεί η διαφθορά.

Ο Π. Πολάκης δεν ανήκει στους 53 ούτε στην Ομπρέλα ούτε σε κάποια άλλη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα και των αποκαλούμενων προεδρικών. Συνεπώς αυτά που λέει έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς τεκμαίρεται ότι απηχούν τις θέσεις του αρχηγού.

Συνεπώς, τίθενται κάποια ερωτήματα:

Είναι προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και μιας συστημικής τράπεζας; Αν είναι, ας βγει ο Α. Τσίπρας και να το ανακοινώσει, μαζί με το πώς θα γίνει. Θα χαρούν πολύ στο Eurogroup. Αν πρόκειται για μια μπαρούφα του Πολάκη, ας βγει να τον διαψεύσει.

Τέτοιες θέσεις δεν μπορεί να περνούν απαρατήρητες. Και αν ο Α. Τσίπρας θα «ποιήσει την νήσσαν» οφείλει η κυβέρνηση να του θέτει διαρκώς αυτά τα ερωτήματα. «Πες μας τι θα κάνεις με τη ΔΕΗ, τι θα κάνεις με τις τράπεζες. Θα παραδώσεις τη ΔΕΗ και πάλι στον Φωτόπουλο;»

Για τη νέα σχολή δικαστών η πρόθεση του Π. Πολάκη είναι σαφής και ξεκάθαρη. Δεν του αρέσουν οι δικαστές που υπάρχουν και θέλει να τους αντικαταστήσει με άλλους. Οι παλιοί θα αποχωρήσουν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Το θέμα φαίνεται πως το έχουν μελετήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για δεύτερη φορά επανέρχεται ο Π. Πολάκης μέσα σε λίγες ημέρες.

Τους ενόχλησε πάρα πολύ η εξέλιξη της Novartis που ανέδειξε τη σκευωρία ενός ολόκληρου συστήματος με επικεφαλής τον Ρασπούτιν. Και θέλουν την επόμενη φορά να μην υπάρχουν τέτοιες αντιστάσεις μέσα στο σώμα των δικαστών. Η εκτελεστική εξουσία να αποφασίζει και η δικαστική εξουσία, πειθήνια, να επικυρώνει.

Αυτό, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, λέγεται ολοκληρωτισμός. Λέγεται κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Συνεπώς, ο Α. Τσίπρας οφείλει να τοποθετηθεί πάνω σε όλα αυτά. Ή να συμφωνήσει ή να διαχωρίσει τη θέση του. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι αποκαλούμενοι «γεφυροποιοί». Συμφωνούν με όλα αυτά που ακούστηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση;

Και στη Νέα Δημοκρατία να αντιληφθούν πως τα ερωτήματα θα πρέπει να τα θέσουν προς τον Τσίπρα. Ας αφήσουν τον Πολάκη στην ησυχία του. Τον αρχηγό θα πρέπει να υποχρεώσουν να πάρει θέση σε όλα αυτά τα πρωτοφανή που ακούστηκαν.