Στοιχισμένοι όλοι πίσω από τον Μητσοτάκη!

Στοιχισμένοι όλοι πίσω από τον Μητσοτάκη!

Η εμπειρία από την Μέση Ανατολή μας λέει ένα πράγμα: Πρέπει κανείς να παίρνει στα σοβαρά τις απειλές του αντιπάλου. Το Ιράν για παράδειγμα, δεν μπλοφάρει όταν λέει ότι θέλει να εξαφανίσει το Ισραήλ. Ομοίως και οι Τούρκοι. Μας λένε ευθαρσώς τι θέλουν να κάνουν. Με το να βάζει κανείς το κεφάλι του μέσα στην άμμο και να φωνάζει «Χάγη – Χάγη», δεν λέει κάτι… 

Θα λέγαμε ότι είναι ο καιρός για να αφήσουμε τους επαγγελματίες να κάνουν την δουλειά τους. Γι'' αυτό τους εκπαιδεύουμε και στην συνέχεια τους πληρώνουμε επί σειρά ετών. Γι αυτή την ώρα. Διπλωμάτες και στρατιωτικοί έχουν υποχρέωση να προτείνουν όλες τις πιθανές λύσεις στην κυβέρνηση. Και φυσικά ο πρωθυπουργός της χώρας έχει την ευθύνη να ζυγίσει τις προτάσεις και να πάρει τις αποφάσεις του. Πολιτικές καριέρες δεν μπορούν να κτιστούν πάνω σε μία ελληνοτουρκική κρίση. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ακολουθήσει συντεταγμένα την κυβέρνηση. Είναι η ώρα που χρειάζεται υπευθυνότητα. 

Ακούμε σε διάφορες εκπομπές απόστρατους στρατιωτικούς (λίγους ευτυχώς) να είναι έτοιμοι να περάσουν τον Ινδό ποταμό. Δεν προσφέρουν κάτι με τις δημόσιες φωνασκίες τους. Μόνο ζημία κάνουν. 

Το πλέον εντυπωσιακό είναι οι τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ακολούθησε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού. Ποιος; Ο κ. Τσίπρας! Εμείς οι υπόλοιποι που ζούμε στην ίδια χώρα με τον κ. Τσίπρα μπορούμε να προσευχόμαστε στον Μεγαλοδύναμο, σκεφτόμενοι τι θα συνέβαινε αν σήμερα υπουργός Άμυνας ήταν ο συγκυβερνήτης Καμμένος. 

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε να στοιχηθούμε όλοι πίσω από την κυβέρνηση της χώρας. Πίσω από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Θα έρθει η ώρα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όχι όμως τώρα και όχι για τα ελληνοτουρκικά. Δεν είναι η ώρα. 

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]