Στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπάλληλοι που ίδρωσαν

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπάλληλοι που ίδρωσαν

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι συνηθισμένο να καλούνται προγραμματιστές και developers στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για την δεξίωση της 24ης Ιουλίου, δηλαδή για τον εορτασμό της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Φέτος, όμως, είναι μια άλλη χρονιά και η Προεδρία της Δημοκρατίας τίμησε τους «ψηφιακούς ήρωες», δηλαδή τους εργαζόμενους στην ΗΔΙΚΑ και στο ΕΔΥΤΕ, τους φορείς που εποπτεύει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σκεπτικό πίσω από την πρόσκληση είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έριξαν πολλά και άγρια ξενύχτια για να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, καθώς στην διάρκεια της καραντίνας οι πολίτες έπρεπε να εξυπηρετούνται από το Δημόσιο χωρίς να επισκέπτονται τις υπηρεσίες.

Όπως λέει συχνά και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, «οι πλατφόρμες ήταν σχεδιασμένες για να υλοποιηθούν, απλώς ο κορονοϊός έδρασε ως ο επιταχυντής». Τους υπαλλήλους λοιπόν αυτούς που ίδρωσαν προκειμένου να γίνει πράξη το ψηφιακό Δημόσιο σε χρόνο ρεκόρ και να συνεχιστούν κανονικά οι συναλλαγές με το κράτος στην διάρκεια της καραντίνας, τίμησε την Παρασκευή η Προεδρία της Δημοκρατίας.