Όταν το 3% βγάζει τρελό το 97%

Θαρρώ πως έχουμε παραδώσει σημασία σε κάτι καραγκιοζαρέους που ξημεροβραδιάζονται στο fb και στο twitter βρίζοντας για τον κορονοϊό. Δεν εννοώ υποχρεωτικά Συριζαίους, πολλοί απ’ αυτούς που καθημερινά ρίχνουν τόνους φαρμάκι στα social δεν είναι τίποτα από πολιτικής άποψης. Πρόκειται για μια κοινωνική υπομειοψηφία που ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένη με τίποτα και πάντα θα ψάχνει υπαρκτές ή ανύπαρκτες αφορμές να χύσει το βιτριόλι της.

Αν διαβάσεις τις χολερικές αναρτήσεις τους και ζεις σε άλλη χώρα, θα πιστέψεις ότι στην Ελλάδα σαρώνει ο κορονοϊός. Ότι μπροστά στην Αθήνα, η Λομβαρδία είναι παιδική χαρά. Τους λες ότι η Ελλάδα μπήκε από τις πρώτες στον περιορισμό των πολιτών, σου απαντούν ότι έπρεπε να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία και τα μαγαζιά. Βλέπουν ότι το σύστημα υγείας αντέχει, αρχίζουν να ουρλιάζουν για την τιμή των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Τους εξηγείς γιατί έγινε αυτή η αύξηση στις ιδιωτικές ΜΕΘ και φωνάζουν ότι τα παίρνεις από τους κλινικάρχες. Βλέπουν ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων δεν ξεφεύγουν, αλλά αυτοί γαυγίζουν διότι οι μάσκες και οι μπλούζες στα νοσοκομεία είναι λιγότερες απ’ όσες θα ‘πρεπε. Τους λες πως ούτε στην πλουσιότερη πόλη του κόσμου, την Νέα Υόρκη, δεν υπάρχουν σε αφθονία κι εκείνοι απαντούν ότι σκασίλα τους τι γίνεται στην Νέα Υόρκη. Τους λες ότι παραγγέλθηκαν κι έρχονται υλικά, αλλά αυτοί σου κοτσάρουν την καταγγελία μιας παράταξης νοσηλευτριών του ΚΚΕ σ’ ένα επαρχιακό ελληνικό νοσοκομείο. Δεν βγάζεις άκρη.

Πάντα υπήρχαν αυτοί οι τύποι στις ανθρώπινες κοινωνίες και πάντα ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι των λαϊκιστών και των προβοκατόρων. Τους έβγαζαν μπροστά για να εξαφανίσουν την λογική ως σύστημα συνεννόησης των ανθρώπων και να δημιουργήσουν συνθήκες αναταραχής σε μικρές και μεγαλύτερες κοινωνίες. Το θέμα μας δεν είναι αυτοί οι μικρόνοες άνθρωποι, είναι η χρήση τους από κέντρα φαιάς ουσίας που έχουν συγκεκριμένους στόχους. Αλλιώς όλοι αυτοί θα έπαιζαν απλώς τον ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα κάθε παρέας.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι εξόχως θλιβερό στην κατάσταση που ζούμε σήμερα, είναι ότι μια δράκα στελεχών του Σύριζα αφενός καθοδηγεί όλη αυτή την τυχάρπαστη ψεκασμένη διαδικτυακή κομπανία με δήθεν επιχειρήματα και στην συνέχεια την χρησιμοποιεί ως δήθεν απόδειξη ότι υπάρχει λαϊκή αντίδραση στην κυβέρνηση για το θέμα της πανδημίας. Καμιά φορά γίνεται βέβαια εξοργιστικό, όμως κατά βάση είναι αστείο και γελοίο. Διότι το 3% του πληθυσμού, βγάζει τρελό το υπόλοιπο 97%.

Όταν θα βγουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις, οι Συριζαίοι θα πάθουν κυριολεκτικά την πλάκα τους. Διότι τα βάζουν με την απλή λογική, σε καιρούς που μόνο αυτήν έχουμε όλοι ως αποκούμπι. Μα καλά, εκεί στην Κουμουνδούρου, δεν λυπούνται τον εαυτό τους να αυτοχειριάζονται έτσι; Απορώ με τους άλλοτε κραταιούς της πολιτικής τακτικής και της επικοινωνίας. Ξανάρθαν μάλλον στα πραγματικά τους κυβικά...