Οι διαδηλώσεις υπεράνω της ανθρώπινης ζωής

Ο Α. Τσίπρας είναι τυχερός γιατί η συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA θα καλυφθεί επικοινωνιακά από το αυστηρό lockdown στην Αττική. Τυχερός γιατί αυτά που είπε δεν προσβάλλουν μόνον την νοημοσύνη μας, δεν προσβάλλουν μόνον την μνήμη μας. Το κυριότερο προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα και την αξιοπρέπεια των πολιτών. 

Το πιο σημαντικό σημείο της συνέντευξης τού τέως πρωθυπουργού, αποκαλυπτικό της νοοτροπίας όχι μόνον του ιδίου, αλλά ολόκληρου τού πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί, ήταν το σημείο που υποστηρίζει πως «ναι, δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι κορονοϊό στο όνομα της δημοκρατίας». Έτσι απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν δέχεται το ρίσκο, εξαιτίας των διαδηλώσεων, να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι τον ιό.  

Εννοείται πως αυτή η δήλωση του Α. Τσίπρα έγινε viral στο διαδίκτυο.

Βέβαια, ουδείς έπεσε από τα σύννεφα. Τι περιμένατε δηλαδή να πει; Πως καταδικάζει τις διαδηλώσεις που το κόμμα του υποκινεί; Ήταν για μια ακόμα φορά συνεπής στον κυνισμό του. 

Δεν έχω ξανακούσει πολιτικό ηγέτη να περιφρονεί σε τέτοιο βαθμό την υγεία των πολιτών που στην συνέχεια θα τους καλέσει να τον ψηφίσουν. Μόνον ένας τυχοδιώκτης θα αξιολογούσε ως σημαντικότερες τις διαδηλώσεις 3-4.000 εγκαθέτων, από τις ανθρώπινες ζωές. 

Ελπίζω οι επικοινωνιολόγοι της Νέας Δημοκρατίας να έχουν αποθηκεύσει την συγκεκριμένη πρόταση του Α. Τσίπρα για μελλοντική χρήση. 

Όμως ο τέως πρωθυπουργός δεν σταμάτησε εδώ. Ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενόσω διαρκεί η καραντίνα, ώστε να σταματήσουν και οι διαδηλώσεις που υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο εκβιασμός είναι ολοφάνερο πως δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά την κοινωνία γιατί αυτή πληρώνει τις τυχοδιωκτικές πολιτικές αυτού του κόμματος. 

Τι πιστεύετε; Στην θεαματική αύξηση των κρουσμάτων δεν συνετέλεσαν και οι αλλεπάλληλες διαδηλώσεις; 

Ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ—πιο «ευρηματικός» αυτός—ζήτησε από την κυβέρνηση μαζί με τα μαγαζιά να κλείσει και η Βουλή, ώστε να μην ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Ας θαυμάσουμε την αντίληψη του συγκεκριμένου βουλευτή για τον κοινοβουλευτισμό και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. 

Δηλαδή, όπως θα κατάλαβε ο αναγνώστης, ο Α. Τσίπρας και η παρέα του θέλουν μια κυβέρνηση περιορισμένης εξουσίας. Να υποβάλει στην Βουλή μόνον νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα το λέγαμε «οιονεί συγκυβέρνηση». 

Βέβαια, αυτήν την στιγμή η βασική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία τώρα. Γιατί ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη γίνει νόμος του Κράτους, μειώνει την αγωνιστική διάθεση των «μαζών»--που δεν ξεπερνούν τις 3.000-4.000 φοιτητές—γιατί η ακύρωση του είναι αδύνατη. Αυτό πονά και αυτό ακριβώς σηματοδοτεί ο εκβιασμός του Τσίπρα : Εσείς να αποσύρετε το νομοσχέδιο, ώστε εγώ να μην υποκινήσω τις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας. Βέβαια, τελικά στόχος του δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η κοινωνία. Και αυτός ο άνθρωπος διετέλεσε πρωθυπουργός. Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν!

ΥΓ. Τα υπόλοιπα που είπε στην συνέντευξη του ο τέως πρωθυπουργός είναι ανάξια σχολιασμού, καθώς κινούνται μεταξύ φαιδρότητας και κυνισμού.

ΥΓ2. Ελπίζω η κυβέρνηση να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία τάχιστα και χωρίς εκπτώσεις.