7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Όχι άλλη «κουφοντινιάδα»

Είναι βέβαιο ότι μια από τις τραυματικές μνήμες του «σκληρού χειμώνα του ‘21», της χρονιάς που την περάσαμε κατά το ήμισυ κλεισμένοι στα σπίτια μας, θα είναι η εμμονή των ΜΜΕ να ασχολούνται νυχθημερόν με την ιδεοληψία μιας μικρής, ιδεοληπτικής μειοψηφίας: την «κουφοντινιάδα».

Τη στιγμή που οι Έλληνες προσπαθούσαν να στηρίξουν τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους, τις μικρές επιχειρήσεις τους και να κρατήσουν την ψυχική τους ισορροπία, η δημόσια σφαίρα είχε υπερχειλίσει από αναλύσεις για ένα βαρυποινίτη που πίστεψε ότι θα ξεφτιλίσει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας μέσω του συναισθηματικού εκβιασμού της κοινής γνώμης. 

Απέτυχε οικτρά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον εργαλειοποίησε στρατηγικά, αυτογελοιοποιήθηκε και φυσικά ουδόλως επηρέασε τις στάσεις της κοινής γνώμης και τις εν γένει πολιτικές εξελίξεις όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει

Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ο Δημ. Κουφοντίνας κατέθεσε αίτηση για την υπό όρους αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, αν και μάλλον ξέρει ότι θα πληροί τις προϋποθέσεις το 2027.

Τα σκληρά και περίπλοκα νομικά της αίτησης αποφυλάκισης μας είναι πραγματικά αδιάφορα. Θα κριθούν αρμοδίως. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην ξαναζήσουμε άλλη μια «κουφοντινιάδα». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα το επιχειρήσει εκ νέου γιατί, όπως ξέρουμε, αδυνατεί να διδαχθεί από τα σφάλματά του. Φοβόμαστε όμως μήπως και η Νέα Δημοκρατία δει μια νέα ευκαιρία για κατασκευή αντιπάλου γιατί κι εκείνη είναι δέσμια της επιτυχίας της αντισύριζα ρητορικής. 

Οι «κουφοντινιάδες» πλήττουν την κυβέρνηση και το προφίλ του ίδιου του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση τρέχει ήδη το μεγάλο πρότζεκτ «Ελλάδα 2.0», αποφάσισε να «αντεπιτεθεί» στην καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας με σχέδιο ανασυγκρότησης ολόκληρης της περιοχής σε μια νέα, σύγχρονη βάση. Την ίδια στιγμή παράγει έργο σε πλήθος τομέων που το γνωρίζουμε επειδή το ψάχνουμε, όχι γιατί μας το επικοινωνούν οι αρμόδιοι υπουργοί, γεγονός που θεωρούμε εξωφρενικό. 

Και όλα τα παραπάνω τα γράφουμε τώρα, πριν ξεκινήσει «το πάρτι». Αφενός γιατί θέλουμε να τα έχουμε πει αφετέρου, όταν όλοι θα ασχολούνται με αυτό εμείς θα συζητάμε πεισματικά για όσα απασχολούν την πλειοψηφία των Ελλήνων. 

Δύο γεμάτα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε η ώρα η δημόσια σφαίρα να κατακλυστεί από συζητήσεις για τη θετική ατζέντα και το έργο της.  Γιατί και θετικό έργο υπάρχει και θετική ατζέντα. 

Η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσουν να «μικραίνουν» την εμβέλεια τους σε μάχες οπισθοφυλακής με τον τελειωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζουν καλύτερα. Ας το πιστέψουν.