Ο λαός δεν ψήφισε έναν γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο λαός δεν ψήφισε έναν γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ!

Να έχεις κάνει μία τόσο μεγάλη διαδρομή και να σε απειλεί η «σκιά» ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος «κατάρτισης» επιστημόνων! Είναι πραγματικά άδικο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του αυτό που συμβαίνει. Ο υπουργός Βρούτσης έδωσε δικαιώματα στην παραπαίουσα αντιπολίτευση κι η πολιτική ευθύνη του γι' αυτό είναι μεγάλη. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν φοβάται να κάνει αυτό που πρέπει.

Δεν είναι ευχάριστο για μια κυβέρνηση να παραδέχεται ένα λάθος της. Από την άλλη πλευρά είναι παράδοξο μία κυβέρνηση να τα κάνει όλα... τέλεια! Μόνο ένας κρετίνος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι αν ο επικεφαλής της κυβέρνησης έχει τα αντανακλαστικά για να αντιληφθεί ποίο απ' όλα τα λάθη της κυβέρνησής του θα πετάξει στον... Καιάδα και πριν αυτό μεγαλώσει και απειλήσει με μεγαλύτερη ζημία.

Δεν είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσουμε στο γιατί το πρόγραμμα Βρούτση έμπαζε από παντού. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί ο ίδιος ο υπουργός. Αλλιώς θα είχε ήδη παραδώσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Κι ευτυχώς γι αυτόν δεν ζει στην Ιαπωνία. Εκεί θα του ζητούσαν να κάνει χαρακίρι. Κυριολεκτικώς. 

Ναι, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει χειρότερα. Ναι τα ΚΕΚ είχαν πιστοποιηθεί επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η κυβέρνηση της νέας Νέας Δημοκρατίας, της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός δεν ψήφισε έναν γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε ολική ανατροπή.

Η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι καλή! Μας περιμένει μία δύσκολη διετία. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό. Πάνω απ' όλα χρειάζεται η κυβέρνηση να κάνει την υπέρβαση που απαιτείται. Τι είναι αυτή η υπέρβαση, ρωτάνε πολλοί αναγνώστες σε σχετικά άρθρα που έχω δημοσιεύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η υπέρβαση! Ένας πρωθυπουργός που δεν διστάζει να πάρει πίσω μία λαθεμένη απόφαση υπουργού του. Ήταν μία σπουδαία κίνηση και ως τέτοια πρέπει να την αναγνωρίσουμε...

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]