Ο κατήφορος του Σύριζα και των γκρουπούσκουλων της αριστεράς χρήζει σθεναρών απαντήσεων

Αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή δεν έχει ξαναγίνει. Ο κ. Τσίπρας μοίρασε έντυπη την ομιλία του στους δημοσιογράφους πριν καν αρχίσει η συζήτηση, στην οποία καταδίκαζε τον πρωθυπουργό για το «διχαστικόν» της ομιλίας του. Και μιλάμε για μια ομιλία που προφανώς ο τελευταίος δεν είχε ακόμα προλάβει να εκφωνήσει!

Κλασσικό δείγμα της νοσηρότητας των δημοκρατικών διαδικασιών τύπου Σοβιετικής Ένωσης που ενστερνίζεται ο Σύριζα, αλλά και της οκνηρότητας που τους διακρίνει στο να ασκήσουν μια πολιτική της προκοπής.

Να γιατί λοιπόν στο ερώτημα που μου υποβάλουν αρκετοί αναγνώστες «γιατί ασχολείσαι ακόμα με τον Σύριζα», απαντώ ότι είναι καθήκον των πολιτών αυτής της χώρα να αντιτίθενται στον ολοκληρωτισμό και στον βολονταρισμό που πλασάρει ο Σύριζα μέσα από την δήθεν αντισυστημισμό του.

Ως σύγχρονο γκρουπούσκουλο επαναστατημένων εφήβων, η ηγετική ομάδα του Σύριζα επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η κλασσική πορεία του Πολυτεχνείου, μέχρι τη πρεσβεία των ΗΠΑ. Λησμονώντας το λιβάνισμα Τσίπρα προς τον πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο. Λησμονώντας και την αμήχανη συνάντηση του με τον πρόεδρο Κλίντον όπου χαμογελούσε περίεργα, αδυνατώντας να κατανοήσει τις απλές ερωτήσεις - πάσες, που του έδινε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να προμοτάρει την Ελλάδα, ως ιδανικό προορισμό των διεθνών επενδυτών.

Τον Σύριζα, τον ακολούθησε και το κόμμα Βαρουφάκη, μέσα σε κύματα επαναστατικού οίστρου, δήλωσε προκλητικά ότι «εμείς θα κάνουμε πορεία για το Πολυτεχνείο και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε».

Ακόμα και το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα κάνει πορεία για να τιμήσει την μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και τα επίκαιρε αιτήματα της εξέγερσης. Και το περίεργο, δεν είναι ότι το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» θεωρείται από τους ταγούς του σταλινισμού ως επίκαιρο. Περίεργο παραμένει το γεγονός, ότι εδώ και 47 χρόνια το ΚΚΕ τιμά αυτούς, που είχε καταδικάσει το 1973, ως αμερικανοκινούμενους από τη CIA χαφιέδες και προβοκάτορες.

Και μετά από όλους αυτούς, εμφανίστηκε και η ομάδα ειδικού βάρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, Ανταρσύα, να ανακοινώσει ότι «η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει και θα είναι ηχηρή απάντηση στους απατεώνες της κυβέρνησης, τους εγκληματίες που άφησαν χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία, με αλματώδη αύξηση νεκρών από κορονοϊό, Χρυσοχοΐδη Go Home».

Αρκετοί αντιμετωπίζουν όλα την ανωτέρω γελοιότητα, με θυμηδία. Όμως οι καταστάσεις είναι τόσο κρίσιμες, που απαιτούν σοβαρότητα. Το αντιδραστικό και ανεύθυνο μέτωπο που συγκροτούν όλες αυτές οι προαναφερθείσες πολιτικές δυνάμεις, χρειάζεται απάντηση τόσο από την πλευρά της πολιτείας όσο και των πολιτών. Η κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο, τους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο. Και πρέπει να κινηθεί άμεσα, διότι βιώνουμε ήδη τη χαλαρότητα της Θεσσαλονίκης και το party που έκανε ο covid κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Πρέπει να επιβληθεί επιτέλους ένα τέλος στις λατρευτικές συναθροίσεις και λιτανείες, θρησκειών και ιδεοληψιών.

Με αίσθημα δικαίωσης διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση προανήγγειλε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Προηγουμένως βέβαια ο εκτεθειμένος συριζαίος πολιτικός είχε παραδεχθεί δημόσια, ότι δεν μπορούσε να υποστηρίξει την αξιοπιστία της καταγγελίας του, αφού βέβαια είχε δηλητηριάσει και επιβαρύνει την αγωνία και την αβεβαιότητα των πολιτών.

Αλλά και οι πολίτες πρέπει να επιστρατεύουν κάθε μόριο λογικής σκέψης για να αντιμετωπίσουν αυτό το συνονθύλευμα ψεκασμένων, επαναστατημένων και εμμονικών, που είναι ικανοί να τινάξουν την χώρα στον αέρα.

Τι επιχειρήματα έχει το κίνημα των νεοαγανακτισμένων; Για τα λεωφορεία; Απαντάμε με τους απόλυτους αριθμούς που είναι διαθέσιμοι το ευρύ κοινό. Για τους ιατρούς και τις ΜΕΘ; Τους υπενθυμίζουμε το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2019 με 557 κλίνες ΜΕΘ, έχουμε φτάσει να έχουμε τον Νοέμβριο του 2020, 1.082, και σχεδιάζεται μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε επιπλέον 234 νέες ΜΕΘ. Μια αύξηση της τάξεως του +94% και του +136% αντίστοιχα. Οι επαγγελματίες υγείας από 88.690 έφτασαν τους 100.984, αποτυπώνοντας μια αύξηση του +14%.

Οι απόλυτοι αριθμοί είναι απλοί, αληθινοί και δεν επιδέχονται ενστάσεων και αμφισβητήσεων. Το ίδιο και τα ποσοστά αλλά και οι στατιστικές που τους συσχετίζουν μεταξύ τους, όταν βασίζονται σε κοινά σημεία αναφοράς. Επειδή όμως σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης δε διδάσκεται η λογική συνέχεια των επιχειρημάτων και η επαγωγική μέθοδος, στην κοινωνία κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και η στρεψοδικία, ηχηρά δείγματα των οποίων ακούσαμε χθες στη βουλή από όλο τα φάσμα της αντιπολίτευσης.

Τι επιθυμεί ο νεοαγανακτισμένος; Να επιτάξει η κυβέρνηση τους πάντες και τα πάντα, για να μπορεί αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερα, να κάνει του κεφαλιού του, να μην αυτοπεριορίζεται και να διαδηλώνει, αλλά παράλληλα να υπάρχει και ένα κρεβάτι σε μια ΜΕΘ, που θα τον περιμένει μαζί με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και το ποσοστό της πιθανότητας να καταλήξει στη ΜΕΘ να βρίσκεται 0%.

Ο κατήφορος κάπου εδώ πρέπει να σταματήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βγούμε όλοι χαμένοι.