Μένουμε σπίτι, αλλά βλέπουμε το Λούβρο και το Ερμιτάζ

Μένουμε σπίτι, αλλά βλέπουμε το Λούβρο και το Ερμιτάζ

Κι όμως, μπορούμε να επισκεφθούμε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, μένοντας ταυτοχρόνως σπίτι. Πολλά από τα φημισμένα μουσεία έχουν ειδικό τμήμα στις ιστοσελίδες τους, και μας δίνουν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούμε διαδικτυακά οποιαδήποτε ώρα, δωρεάν και με ασφάλεια. Σαφώς, η φυσική παρουσία είναι αναντικατάστατη, αλλά όσοι δεν τα έχετε επισκεφθεί μπορείτε να πάρετε μια πρόγευση του τι θα δείτε στο μέλλον, ενώ όσοι έχετε ήδη πάει, όλο και κάποια αγαπημένα εκθέματα θα θέλετε να ξαναθαυμάσετε.

Μητροπολιτικό Μουσείο

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης σας δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσω ενός προγράμματος που το έχει τιτλοφορήσει 360o project. Αυτή η βραβευμένη σειρά από έξι σύντομα βίντεο καλεί τους θεατές σε όλο τον κόσμο να δουν την τέχνη και την αρχιτεκτονική του  Met με έναν φρέσκο ​​και συναρπαστικό τρόπο. Δημιουργήθηκε με σφαιρική τεχνολογία 360 μοιρών και επιτρέπει στους θεατές να εξερευνήσουν μερικούς από τους εικονικούς χώρους του Μουσείου.

Εντυπωσιακός είναι και ο χάρτης για παιδιά. Πατώντας τις κόκκινες και  κίτρινες βούλες τα παιδιά μπορούν να δουν συγκεκριμένα εκθέματα ή αρχιτεκτονήματα του μουσείου. Τι θα κάνουν οι μεγάλοι; Σίγουρα θα μεταφράζουν, διότι οι πληροφορίες είναι στα αγγλικά. Το ΜΕΤ έχει και άλλα σημεία στις ιστοσελίδες του με εξαιρετικά χρήσιμο περιεχόμενο, ανάμεσα στα οποία και περιηγήσεις σε καταλόγους παλαιότερων μεν, πολύ μεγάλων δε, εκθέσεων. Από αυτές που μένουν αξέχαστες.

Το Λούβρο

Η εικονική περιήγηση το Λούβρο αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία. Το πλέον επισκέψιμο μουσείο στον κόσμο, σας επιτρέπει να «μπείτε» διαδικτυακά στις αίθουσές του αλλά και τα σημαντικά σημεία του, όπως τα υπόγειά του από τους καιρούς που ήταν κάστρο. Όπως και το ίδιο το μουσείο, όσα θα δείτε δεν εξαντλούνται σε μία, δύο ή και δέκα επισκέψεις. Αλλά όταν είστε σπίτι, έχετε το πλεονέκτημα ότι είστε σε θέση να «πεταχτείτε» στο Λούβρο όποτε και για όσο θέλετε.

Το Ερμιτάζ

Υπερπαραγωγή, όπως αξίζει σε ένα τεράστιο μουσείο, είναι η εικονική περιήγηση στο Ερμιτάζ της ρωσικής Αγίας Πετρούπολης.Μπαίνετε μέσα στις αίθουσες, στις συλλογές, δημιουργείτε τη δική σας συλλογή ώστε να μπορείτε να την ξαναδείτε, γενικώς, περνάτε ατέλειωτες ώρες θαυμάζοντας τα εξαιρετικά αποκτήματα του μουσείου αυτού. Το οποίο επίσης δεν είναι δυνατόν να δείτε σε μια μέρα, ούτε διαδικτυακά, ούτε, πολύ περισσότερο, στην πραγματικότητα.

Μουσείο Θήβας

Μικρότερο, αλλά πολύ ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα εικονικής περιήγησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.Βλέπετε πολλές από τις αίθουσές του σε βίντεο, σύντομα φιλμάκια με θέματα από την έκθεση αλλά και την ιστορία του μουσείου, και να παίξετε online παιχνίδια. Η Θήβα, με την πλούσια μυθολογία και Ιστορία, έχει πολλά και σημαντικά πράγματα να θαυμάσετε. Μην παραλείψετε και μία κανονική επίσκεψη μετά τον κορονοϊό. Θα σας αρέσει και το μουσείο και η πόλη.

Εθνικό Θέατρο

Αν δεν θέλετε μουσείο, ή αν δεν θέλετε μόνο μουσείο, μπορείτε να δείτε θέατρο. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου και συγκεκριμένα το ψηφιοποιημένο αρχείο, όπου θα βρείτε πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις των προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α., Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί όπου αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό» το οποίο υπάρχει, θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).

 Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε online την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.

Στο ψηφιοποιημένο αρχείο διατίθενται και παραστάσεις παρελθόντων ετών για μεγάλους, με σπουδαίους πρωταγωνιστές.

Επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και απολαύστε online την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.

Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).