Έχουμε έτοιμα τα βασικά νομοσχέδια και ζητάμε ισχυρή εντολή

Έχουμε έτοιμα τα βασικά νομοσχέδια και ζητάμε ισχυρή εντολή

Η ΝΔ έχει ένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα δηλώνει στο liberal.gr ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα βασικά νομοσχέδια που θα... τρέξουν μέχρι τον Δεκέμβριο είναι έτοιμα. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι ο Αλ. Τσίπας και το κόμμα του δείχνουν να επιλέγουν να χάσουν τις εκλογές με αναξιοπρέπεια.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών σημειώνει πως η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη προκειμένου να αλλάξει σελίδα, κάτι που σήμερα δεν ισχύει δεδομένου ότι «είμαστε πρωταθλητές στην υπερφορολόγηση ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια. Κατρακυλάμε σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις ανταγωνιστικότητας. Και, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στις επενδύσεις, παρουσιάζοντας, μάλιστα, πτώση σχεδόν 2,8 δις το 2018 σε σχέση με το 2017»

Η πολιτική των χαμηλότερων φόρων, της προσέλκυσης επενδύσεων και της στήριξης της επιχειρηματικότητας αποτελεί λύση υπογραμμίζει προκειμένου να «περάσουμε από το μοντέλο διανομής φτώχειας στο μοντέλο παραγωγής πλούτου». Στο σημείο αυτό αναφέρει πως η Ν.Δ. έχει έτοιμα τα βασικά νομοσχέδια που θα προωθηθούν άμεσα και θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη

Σχολιάζοντας την προεκλογική τακτική του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις αναφορές περί «ανθρώπινου αίματος» αναφέρει ότι πρόκειται «για αποκρουστικό πολιτικό λόγο» υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του επιλέγουν να τις χάσουν με αναξιοπρέπεια».

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα

- Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη. Η χώρα όμως ήδη αναπτύσσεται με ρυθμούς σχεδόν 2%. Τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς;

Για να μπορέσει η Ελλάδα να κλείσει τις πληγές της κρίσης και να γυρίσει σελίδα, χρειάζεται ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Σήμερα δεν βλέπουμε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε αυτό. Το λένε τα στοιχεία: Είμαστε πρωταθλητές στην υπερφορολόγηση ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια.

Κατρακυλάμε σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις ανταγωνιστικότητας. Και, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στις επενδύσεις, παρουσιάζοντας, μάλιστα, πτώση σχεδόν 2,8 δις το 2018 σε σχέση με το 2017. Παράλληλα, έχουμε δει την τελευταία 4ετία τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει προσκολλημένος στις ιδεοληψίες του και να βάζει τρικλοποδιές σε μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, που μπορούν να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες δουλειές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Για να δημιουργήσουμε προοπτική για την οικονομία και τη χώρα, χρειάζεται να περάσουμε από το μοντέλο διανομής φτώχειας στο μοντέλο παραγωγής πλούτου. Και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι η υιοθέτηση μιας προσέγγισης χαμηλότερων φόρων, προσέλκυσης επενδύσεων και στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε βασίσει το πρόγραμμά μας ακριβώς σε αυτή την προσέγγιση. Η μεγάλη άνοδος του χρηματιστηρίου μετά τις ευρωεκλογές έδειξε ότι αγορές και επενδυτές υποδέχονται με ενθουσιασμό την προοπτική πολιτικής αλλαγής. Μια σοβαρή, ευρωπαϊκή κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη εντός και εκτός συνόρων, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πραγματική προοπτική για τη χώρα μας. Με νέες επενδύσεις, νέες ευκαιρίες και νέες ποιοτικές δουλειές για όλους. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

- Ο κ. Τσίπρας είπε πρόσφατα ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας “μυρίζει ανθρώπινο αίμα”. Μήπως οι αδύναμοι δεν έχουν πολλά να κερδίσουν από την ανάπτυξη που λέτε ότι θα φέρετε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι μπορεί να πει οτιδήποτε στην προσπάθειά του να αποφύγει την ήττα. Έχω την εντύπωση, όμως, ότι με τέτοιου είδους αποκρουστικό πολιτικό λόγο, μόνο καλό μας κάνουν. Όλοι έχουμε κάποια στιγμή χάσει εκλογές. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του επιλέγουν να τις χάσουν με αναξιοπρέπεια. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη που θα φέρουμε, αυτή θα είναι κυρίως προς όφελος των αδύναμων. Καθώς, με τη φιλοεπιχειρηματική μας προσέγγιση, θα δημιουργηθούν περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, πράγμα που είναι η καλύτερη δυνατή κοινωνική πολιτική. Διότι, ποια πολιτική είναι καλύτερη από αυτή που μεγαλώνει την πίτα για όλους και φέρνει μεροκάματο στο σπίτι;

- Μιλάτε για κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και για διασύνδεση τους με την αγορά. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τέτοιου είδους αλλαγές φέρουν μία δυστοπική κατάσταση στο χώρο της παιδείας. Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος;

Τέτοιες αλλαγές θα εκσυγχρονίσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και θα μας φέρουν πιο κοντά στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Διότι η Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών έχει ως βάση την παιδεία της δημιουργίας και των ευκαιριών. Για αυτό, στόχος μας είναι να τελειώνουμε με το δόγμα Γαβρόγλου, που οδήγησε σε ρετρό αλλαγές που θέλουν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του '80. Για τη Νέα Δημοκρατία, η παιδεία είναι απόλυτη εθνική προτεραιότητα. Και ακριβώς επειδή θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει πραγματικές ευκαιρίες στα παιδιά μας, για αυτό το λόγο θα προωθήσουμε την διασύνδεσή του με την οικονομία: Επεκτείνοντας το θεσμό την πρακτικής άσκησης.

Ενθαρρύνοντας τα δημόσια πανεπιστήμια να συνεργαστούν με φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Καθιερώνοντας summer universities -καλοκαιρινά πανεπιστήμια- όπου παιδιά από όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνδυάζουν τη μάθηση με τις διακοπές στην Ελλάδα. Πέραν αυτών, θέλουμε: Να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε περιφερειακή ενότητα, εφαρμόζοντας μια πραγματικά κοινωνική πολιτική. Να δώσουμε πραγματική αυτονομία στις σχολικές μονάδες και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση του ασύλου, αυτό είναι πλέον απαίτηση των καθηγητών, των σπουδαστών και των οικογενειών τους. Διότι το άσυλο, λειτουργεί πλέον μόνο ως ασπίδα ανομίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων και συντελεί καθοριστικά στην υποβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

-Ο κ. Τσίπρας, σε πρόσφατη ομιλία του στην Καβάλα, αποκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία “κόμμα αλαζονείας”, λόγω του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζητά “αυτοδυναμία ή εκ νέου εκλογές”. Τι απαντάτε;

Αυτό μου θυμίζει τη λαϊκή παροιμία που λέει “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”. Το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας που πριν τις ευρωεκλογές είχε πει ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει; Ας σοβαρευτούμε. Στη Νέα Δημοκρατία προσερχόμαστε με αισιοδοξία στις εκλογές, δεν προεξοφλούμε όμως το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε επανειλημμένα πει ότι θα επιδιώξουμε ευρύτερες συνεργασίες, είτε έχουμε αυτοδυναμία, είτε όχι. Σας ακούγεται αυτό αλαζονικό; Ωστόσο είμαστε και ρεαλιστές.

Γνωρίζουμε ότι, όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, μπορούμε να συνεργαστούμε κυβερνητικά μόνο με το ΚΙΝΑΛ. Το οποίο όμως είπε ότι συζητά μόνο ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας. Ποιος όμως πιστεύει σοβαρά ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με 148 βουλευτές, για παράδειγμα, που είναι ένα πιθανό σενάριο; Για αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή. Ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακυβερνησίας. Γιατί ο τόπος δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο.

- Είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε περίπτωση που κερδίσετε τις εκλογές;

Είμαστε έτοιμοι και ετοιμαζόμαστε εδώ και 3,5 χρόνια, με σχέδιο και σκληρή δουλειά. Σας το λέω αυτό ως συντονιστής για την εκπόνηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε παρουσιάσει ένα τεκμηριωμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα μετρημένο γιατί θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα λέμε.

Διαπνέεται μάλιστα από έναν εμπροσθοβαρή σχεδιασμό. Καθώς έχουμε ετοιμάσει εδώ και καιρό τα βασικά νομοσχέδια που θέλουμε να έχουμε ψηφίσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Διότι θέλουμε να εκπλήξουμε θετικά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Να δείξουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν στην Ελλάδα και ότι μία σοβαρή, ευρωπαϊκή κυβέρνηση που είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις έχει αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την οργάνωση της Κυβέρνησης, όπως και το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη φορολογία, το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη, το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Είναι έτοιμος ο νέος εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής για να τελειώσουμε με την ακυβερνησία. Και είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

- Το σύνθημα της προεκλογικής σας εκστρατείας είναι “Πολιτική με αξίες”. Γιατί διαλέξατε αυτό το σύνθημα; Σε ποιες αξίες αναφέρεστε;

Η κρίση, ιδιαίτερα τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της απογοήτευσης που προκάλεσε, πλήγωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και την ικανότητα των κομμάτων να εργάζονται για να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Πιστεύω ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης, αν οι πολίτες νιώσουν ότι η προσέγγισή μας για την πολιτική διαπνέεται από αξίες. Για αυτό το λόγο επέλεξα αυτό το σύνθημα. Απ' όπου και αν πέρασα, από τη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ, την Ευρωβουλή, από διάφορα υπουργεία, στάθηκα απέναντι στην αερολογία και τον κρατισμό με προσωπικό κόστος.

Οι συγκρούσεις που χρειάστηκε να κάνω για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, υπηρετούσαν αυτές τις αξίες. Της ελευθερίας, της αξιοκρατίας, του υγιή πατριωτισμού, της Ευρώπης και του δημοκρατικού ήθους. Και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορώ να εργαστώ με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να γίνουν πράξη στην πατρίδα μας οι ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.