Καθαρό και ανόθευτο μίσος στην Ικαρία

Καθαρό και ανόθευτο μίσος στην Ικαρία

Ο πρωθυπουργός της χώρας πάει περιοδεία εν μέσω πανδημίας στα νησιά του Αιγαίου. Με άλλα λόγια, «παραβιάζει» τα μέτρα του Νίκου Χαρδαλιά και μετακινείται από νησί σε νησί! Το ερώτημα είναι: Μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει περιοδείες όσο διαρκεί η Πανδημία; Μπορεί, δηλαδή, να κάνει την δουλειά του; Μήπως θα έπρεπε να «περιοριστεί» στο Μαξίμου; Ή έστω σε ένα εφοπλιστικό γιοτ; Και το «γεύμα» του βουλευτή–καθηγητή καρδιολογίας; Tragic! Αλλά, σύντροφοι, έλεος. Είπαμε, είναι «κόκκινη» η Ικαρία. Δεν «απειλείται», όμως! Ψυχραιμία…

Υπήρξε πρόβλημα στην Ικαρία! Ο βουλευτής παύλα καθηγητής θέλησε να δείξει στον λαό του ότι έφερε μέσα στο κάστρο του «εχθρού» τον πρωθυπουργό της χώρας. Και έπειτα ήρθε ο λαός αυτός για να το δει με τα ίδια του τα μάτια, για να ξέρει στις επόμενες εκλογές ποιον θα σταυρώσει. Και η ασφάλεια του πρωθυπουργού δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει! Από εκεί και πέρα δεν ήθελε πολύ. Πνίγηκαν όλοι σε μισή κουταλιά νερό.

Για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης! Ο φίλος Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, φίλος, φιλελεύθερος και Ικαριώτης (πραγματικά απίθανος συνδυασμός), σημείωσε στην σελίδα του στο Facebook:

«Και θα τον συνδέσω με το άλλο γεγονός, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία να διαδηλώσουν εναντίον του οι τοπικοί κομματικοί στρατοί του ΚΚΕ, του Συριζα και άλλων αριστερών σχημάτων, βγάζοντας στην φόρα όλες τις προκαταλήψεις, την χυδαιότητα και την μοχθηρότητα που έχουμε συνηθίσει. Συνθήματα και γιουχαΐσματα υβριστικά και σκαιότητα, ψόφοι, ανακατεμένα με τα κλισέ των συνδικαλιστικών «αγώνων» της πόλης. Μιλάμε για καθαρό και ανόθευτο μίσος.

Η ένταση της επίθεσης εναντίον του για την επίσκεψη είναι γιατί ο Μητσοτάκης τόλμησε να «μολύνει» ένα έδαφος που το θεωρούν προνομιακό τους χώρο. Δικό τους χώρο, δικό τους γήπεδο.

(Η Αριστερά, σε όλες τις εκφάνσεις της, παίρνει σχεδόν 70% σε όλες τις εκλογές στο νησί, για όσους δεν το γνωρίζουν.)

Πολλοί από αυτούς ενδεχομένως μισούν και εμένα, τον ντόπιο, που τολμώ να αγαπώ το νησί μας, παρά τα ελαττώματα του. Και ντρέπομαι για λογαριασμό τους».

Και όντως απέναντι από το σπίτι του βουλευτή – καθηγητή υπήρξε κάποιος που αποθανάτισε τα δρώμενα. Τι απαθανάτισε; Δύο τραπέζια στο μπαλκόνι. Ένα μπουλούκι από αστυνομικούς στον δρόμο. Και ένα ακόμη πλήθος που ανέβαινε τις σκάλες για να δει τον πρωθυπουργό με τα μάτια του. Τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό στο κόκκινο νησί. Δεν το είχαν ξαναδεί οι άνθρωποι και ίσως η επόμενη σύνοδος των πλανητών που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να εμφανιστεί έπειτα από μερικές δεκάδες χρόνια. Μάλλον δεν θα ζούμε!

Ήταν λάθος; Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους! Λάθος πρώτο: Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Ικαρία. Λάθος δεύτερο: Γιατί αγωνιά για τα εμβόλια. Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας με τις επαφές του θα φέρει τις πατέντες και η ζωή μας θα αλλάξει. Λάθος τρίτο: Γιατί στάθηκε για να φάει; Θα μπορούσε να το κάνει στην άκρη της παραλίας μόνος του. Με ένα σάντουιτς που θα του είχε ετοιμάσει από το σπίτι η Μαρέβα.

Σε μία χώρα που από την μία είναι κουρασμένη από την Πανδημία, είναι τρομαγμένη από το βάθος της νέας οικονομικής κρίσης και εκνευρισμένης από την υπερβολή του κλεισίματος από τις 6 η ώρα το απόγευμα, ήρθαν οι εικόνες που «έδεσαν το γλυκό». Ο ιός είναι επικίνδυνος. Αλλά ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η ελαφρότητα.

Θανάσης Μαυρίδης

 [email protected]