7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Καμάρι μου και όποιον πάρει ο χάρος

Οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, έχουν πολλά κουσούρια. Θυμούνται κυρίως τα παλιά με εντυπωσιακή ακρίβεια και διαύγεια. Επιστρέφουν πίσω στο χρόνο και περιγράφουν πράγματα σαν να τα ζουν τώρα. Είναι και πείσμονες. Κι αν θελήσεις να τους κοροϊδέψεις γίνονται σκληροί. Ακόμη και με τα παιδιά τους και όσους έχουν φροντίσει κατά καιρούς σαν παιδιά τους.

Χάνοντας την προοπτική του χρόνου πιστεύουν ότι δεν έχουν να χάσουν και πολλά και έτσι οι συγκρούσεις τους είναι μετωπικές και τυφλές. Κάπως έτσι κι ο Χρήστος Καλογρίτσας, «πατερούλης» πολλών νεοσσών της αριστεράς, που θεωρεί πως έγιναν «αετοί» με δικά του φτερά, δεν κάνει πίσω. 

Εκτός από την πολυετή εξάσκηση στις μεθόδους του χώρου που …διακονεί από μικρός καταφεύγει στα ηλεκτρονικά τεφτέρια για να αποδείξει όσα λέει για το ΣΥΡΙΖΑChanel και τις περιπέτειες του με τους ‘Αραβες χρηματοδότες.

Προς το παρόν δίνει στεγνά το «καμάρι» του τον «λεβέντη» του, τον Νίκο Παππά  ενώ επιφυλάσσεται, αν σκαλίσει τα παλιά τεφτέρια να θυμηθεί και τα άλλα «παιδιά».

Σιγά που δεν θυμάται ο γερόλυκος εκείνα τα «παιδιά» που βρισκόντουσαν μαζί στα καφενεία και τα άλλα μικρότερα παιδιά που στο γραφείο του στη Νέα Σμύρνη έφτιαχναν  σχέδια για το πως θα στηριχθεί με κάθε Μέσο η μακροημέρευση της ΠΦΑ (Πρώτης Φορά Αριστεράς). Αν χρειαστεί, θα τους μνημονεύσει όλους. Όχι μόνο αυτόν που βγήκε μπροστά και ζήτησε τη χάρη και το όνομα του ως «καπετάνιου».  Όλους.

Ο Καλογρίτσας δεν δίνει δεκάρα αν το «φανάρι» που ρίχνει φως στα μυστικά των παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ, φωτίζει το δρόμο στη ΝΔ και τον Πλεύρη όπως τον επιτίμησε ο Παύλος Πολάκης. Τόσο δεν δίνει δεκάρα και τόσο σίγουρος για αυτά που ξέρει είναι ο Καλογρίτσας που ακόμη κι η αψάδα του Πολάκη εξατμίστηκε στην αίθουσα της προανακριτικής.

Είναι η αχαριστία για την «σιωπή» του που δεν εκτιμήθηκε απ΄όσους έπρεπε ή είναι κάτι πιο χειροπιαστό αυτό που τον οδηγεί να καθαρίσει τους λογαριασμούς του;

Απάντηση άγνωστος Χ. Αλλά ότι κι αν κρύβεται πίσω, η σύγκρουση με τα αλλοτινά «καμάρια» και τους «λεβέντες» του προβλέπεται ανηλεής. Όταν για να σιωπήσει του δείχνουν τα κάγκελα της φυλακής θα απαντήσει όπως οι γέροι που δεν έχουν χρόνο και υπομονή: Θα ανοίξει το στόμα του και όποιον πάρει ο χάρος.