Χρειάζονται νέοι δίαυλοι επικοινωνίας

Είτε το θέλει η κυβέρνηση είτε όχι (ψυχανεμιζόμαστε ότι για την ώρα, δεν έχει αποφασίσει ποια στάση πρέπει να κρατήσει…) οι κατηγορίες για το παραδικαστικό και παρακρατικό κύκλωμα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρεται να διατηρούσε και μάλιστα με κεντρικό σχεδιασμό, θα καταλαμβάνουν την ειδησεογραφία.

Αν και για την ώρα η επιρροή που η κυβέρνηση ασκεί στα Μέσα είναι ισχυρή, στο θέμα των σκανδάλων δεν μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο για το πως τα Μέσα θα ιεραρχούν στη ροή των ειδήσεων τις αποκαλύψεις γιατί η δράση των κυκλωμάτων έχει πλήξει πολύ ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής αλλά κυρίως της πολιτικής ζωής. 

Συζητάμε διαρκώς για τους φερόμενους θύτες αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή τα θύματα: τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, τον κ.Παναγιώτη Πικραμμένο, κορυφαίους υπουργούς όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τα μέλη της οικογένειας του ίδιου του πρωθυπουργού.

Κι αν υποθέσουμε ότι τα μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού, δηλαδή η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι που έχει κακοποιηθεί μηντιακά με τρόπο πρωτοφανή στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, δεχτεί να υποστεί και αυτή τη δοκιμασία σιωπηλά, οι υπόλοιποι είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα σιωπήσουν αλλά θα φροντίσουν το ζήτημα να μείνει ψηλά στην επικαιρότητα και οι άνθρωποι θα έχουν όλα τα δίκια του κόσμου να το κάνουν, δεδομένου ότι απειλήθηκε η τιμή και η υπόληψή τους και πάνω απ’όλα η ίδια τους η ελευθερία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παράγει έργο, ετοιμάζεται για ένα νέο πακέτο νομοθετημάτων, η διαχείριση της εικόνας της χώρας όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά έχει μπει σε νέα, κρίσιμη, φάση, τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι γνωστά αλλά για την ώρα και για πολύ καιρό ακόμα, τα κανάλια της δημοσιότητας θα έχουν “φράξει” από τις ειδήσεις που θα παράγει η υπόθεση Παπαγγελόπουλου και Καμμένου.

Κακά τα ψέματα: αυτό που κομίζει στην πολιτική ζωή της χώρας ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν είναι συμβατά με τη σκανδαλολογία.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Έχει να διαχειριστεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία της. 

Θα μείνει να σχολιάζει τις αποκαλύψεις; 

Θα ακούει τη φιλολογία που παράγει αυτή η κατάσταση και θα επαναλαμβάνει τις γνωστές δύο κουβέντες που για την ώρα μπορεί να πει; 

Θα ψηφίζει τις μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ο πρωθυπουργός φιλοδοξούσε να γράψει ιστορία  ενώ η κοινωνία θα συζητά τα σκάνδαλα;

Πολλές οι ερωτήσεις. Καθόλου προφανείς οι απαντήσεις.