H σιγουριά της βλακείας

Τα θετικά νέα από την κοινή προσπάθεια των Pfizer και BioNtech, που αφορούν στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων που δοκιμάζονται ήδη στη Φάση 3, σκόρπισαν αισιοδοξία και χαμόγελα σε κάθε γωνιά της Γης. Οι αναλυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα και τον χρονικό ορίζοντα, μέχρι τη δυνατότητα της χρήσης του εμβολίου BNT162b1, από τους πολίτες.

Τα χρηματιστήρια, που βρίσκονται στην αιχμή του ψυχολογικού δόρατος της παγκόσμιας κοινότητας, αντέδρασαν με υπερβολική άνοδο, σαν ξαφνικά να λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα ζητήματα και όλα τα προβλήματα, που έκαναν τους επενδυτές να παραμένουν φοβισμένοι και διστακτικοί.

Η ιατρική κοινότητα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, παρ’ όλο που το κύριο μέλημα της σήμερα, είναι η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος που δεν δείχνει να κοπάζει. Οι κυβερνήσεις, βλέπουν ότι ο πιθανός χρόνος μέχρι την υγειονομική θωράκιση των κρατών, μπορεί και να συρρικνωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει επιπλέον ανάγκη νέων πόρων για την στήριξη και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παραμένουν κάποια ερωτήματα, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις από μέρους του FDA στις ΗΠΑ, για το συγκεκριμένο εμβόλιο και τη μαζική παραγωγή των εκατομμυρίων δόσεων που απαιτούνται. Και φυσικά η ανθρωπότητα περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία και προσμονή, τα αποτελέσματα των προσπαθειών και άλλων εταιρειών όπως είναι η Moderna, η Curevac Ag, η Astrazeneca σε συνεργασία με το University of Oxford, η  Biontech, η  συνεργασία των Iavi / Barda  / Merck, η  Themis Biosciences / Merck, η   Johnson and Johnson / Barda, η  Inovio Pharmaceuticals, η συνεργασία Sanofi / GlaxoSmithKline, η Novavax , η Cansino biological Inc. σε συνεργασία με το Beijing Institute Of Biotechnology, η Shenzen Geno-Immune Medical Institute κλπ. 

Οι πόροι που έχουν κατευθυνθεί στη προσπάθεια εξεύρεσης του εμβολίου είναι σημαντικότατοι. Και στο τέλος της διαδικασίας, θα φανεί ποιες φαρμακευτικές εταιρείες θα έχουν κάνει απόσβεση των επενδεδυμένων κεφαλαίων τους στην συγκεκριμένη έρευνα, ποιες θα έχουν περάσει σε ισχυρή κερδοφορία και ποιες θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να σταθούν όρθιες.

Κόντρα στο κλίμα που περιγράψαμε, στη Ελλάδα διαμορφώνεται και πάλι το γνωστό κλίμα διαστρέβλωσης των πάντων. Ημιμαθείς ινστρούχτορες απευθυνόμενοι σε ένα αγράμματο κοινό, που δεν αναζητεί λογικές ερμηνείες και εξηγήσεις γύρω από τα γεγονότα, πλέκουν ιστορίες και παραμύθια.

Ο πρώτος μύθος είναι ότι «το εμβόλιο βγήκε μόλις κέρδισε τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο Joe Biden, διότι ήταν στημένο. Το εμβόλιο ήταν έτοιμο

Και δεν το έβγαζαν για να ηττηθεί ο Donald Trump». Αυτήν την ασυνάρτητη ιστορία, που δεν την συναντάς ούτε στα πιο ακραία φιλοτραμπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά ούτε και στα πλέον σκοταδιστικά blogs των rednecks  στις ΗΠΑ, την πλασάρουν στην χώρα μας, επικίνδυνα αδαείς άνθρωποι. Σύμφωνα με την βλακώδη αντίληψη τους, τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται στα πλαίσια του ανταγωνισμού ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρίες για το ποια θα φτιάξει πρώτη το πιο ασφαλές εμβόλιο, δεν παίζουν κανέναν ρόλο και όλα είναι στημένα.

«Το είχαν έτοιμο και δεν το εμφάνιζαν», υποστηρίζουν οι ίδιοι νοσηροί κύκλοι, δίχως να απαντούν στο ερώτημα του ποιοι είναι αυτοί που το είχαν ετοιμάσει και το έκρυβαν; Ποια είναι άραγε αυτά τα σκοτεινά, πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που αυτοκαταστρέφονται εδώ και μήνες, για να κρύψουν το εμβόλιο;  

«Θα μας πιέσουν να το κάνουμε», συνεχίζουν με ακλόνητο τρόπο τον βιασμό της κοινής λογικής, δείχνοντας πως αντιδρούν στην δήθεν επιβολή κάποιων ειλημμένων αποφάσεων. 

«Όλα γίνονται για τα χρηματιστήρια», υποστηρίζουν με έπαρση, αυτοί οι ίδιοι ανόητοι, που μέσα στον τεθωρακισμένο σκοτεινό μικρόκοσμο τους, δεν μπορεί να εισχωρήσει ούτε μια ακτίδα από το φως του πραγματικού κόσμου, των μηχανισμών και της αντιπαράθεσης αγοραστών και πωλητών.

Ευτυχώς για αυτούς, όταν χρειαστεί, η επιστήμη θα τους σώσει. Θα τους σώσουν τα εμβόλια που τα αναθεματίζουν. Θα τους σώσουν οι γιατροί τους οποίους σήμερα χλευάζουν. Θα τους σώσει η τεχνολογία, στις εξελίξεις της οποίας, σθεναρά αντιστέκονται. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στις μέρες μας, από την σιγουριά που προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους, η σιγουριά της βλακείας τους.

*Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.