Γιώργος Φλωρίδης: Κακές αντιγραφές οι εξαγγελίες Τσίπρα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 00:02
-A +A
Γιώργος Φλωρίδης: Κακές αντιγραφές οι εξαγγελίες Τσίπρα

Κακές αντιγραφές προγραμμάτων άλλων κομμάτων αποτελούν οι εξαγγελίες Τσίπρα, δηλώνει στο Liberal.gr, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, προσθέτοντας ότι υπό το κράτος πανικού, ο Πρωθυπουργός υπόσχεται τα πάντα, και χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα για την μεσαία τάξη.  

Σχολιάζοντας την χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, ο κ. Φλωρίδης απαντά με νόημα ότι «οι αποτυχημένες κυβερνήσεις κάνουν αυτοκριτική, δεν κάνουν εξαγγελίες», τονίζοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ "αντί να προβαίνουν σε κακές αντιγραφές από τα προγράμματα των πολιτικών τους αντιπάλων, καλό θα είναι να σκεφτούν σοβαρά τι έφταιξε και μέσα σε 4,5 χρόνια ηττήθηκαν πολιτικά και ιδεολογικά και απέτυχαν παντού".

Σχετικά με τις νέες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την μεσαία τάξη για μειώσεις φόρων, δηλώνει ότι η απάντηση αυτής της κατεστραμμένης και ταλαιπωρημένης κοινωνικής ομάδας θα είναι συντριπτική στις ερχόμενες εκλογές, ενώ για το "κοινωνικό κράτος", τονίζει ότι αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ως τέτοιο τα διάφορα γλίσχρα επιδόματα, "τότε είναι προφανές ότι αγνοεί βασικές έννοιες ή επιχειρεί απλώς να μας κοροϊδέψει".

Όσο για το δίλημμα Τσίπρα "αν θα πάμε μπροστά ή η χώρα θα γυρίσει πίσω σ’ αυτούς που μας χρεοκόπησαν", η απάντηση, όπως λέει ο κ. Φλωρίδης, είναι ότι "ευτυχώς ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές, πρόλαβε και πήρε τη χώρα στα χέρια του", ευτυχώς "που έμειναν στη μέση της διαδρομής", όπως είπε η κα. Αχτσιόγλου και δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν ολοσχερώς τη χώρα".

Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη

- Κάντε μας ένα γενικό σχόλιο για τα όσα ακούσατε χθες και το πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας που παρουσίασαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός…

sΕπιγραμματικά μιλώντας, θα έλεγα ότι πρόκειται για εξαγγελίες υπό το κράτος πανικού. Η κλασσική συνταγή κινδυνολογίας και απόπειρας νέας εξαπάτησης, ενώ κάποιες από αυτές είναι προϊόντα κακής αντιγραφής. Όμως, ο κόσμος τα ξεπερνάει όλα αυτά χωρίς να τα δίνει σημασία.

- Πώς σχολιάζετε το δίλημμα Τσίπρα ότι η Ελλάδα είτε θα αλλάξει σελίδα, είτε θα ξαναμπεί στα δύσκολα πηγαίνοντας προς τα πίσω ή όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τη μεσαία τάξη “αν στραφεί προς τη ΝΔ θα καταστραφεί”…

Πρόκειται για κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη, η οποία καταστράφηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή η κατεστραμμένη και ταλαιπωρημένη μεγάλη κοινωνική ομάδα, ηγείται του αντιΣύριζα μετώπου και οδηγεί τη χώρα στη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στις ερχόμενες εκλογές η απάντησή της θα είναι συντριπτική.

Και στο δίλημμα Τσίπρα «αν θα πάμε μπροστά ή η χώρα θα γυρίσει πίσω σ’ αυτούς που μας χρεοκόπησαν», η απάντηση είναι ότι ευτυχώς ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές, πρόλαβε και πήρε τη χώρα στα χέρια του. Ευτυχώς «που έμειναν στη μέση της διαδρομής», όπως είπε η κα. Αχτσιόγλου και δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν ολοσχερώς τη χώρα.  

- Βασικό επίσης επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι η πολιτική της είχε κοινωνικό πρόσημο το οποίο θα χαθεί αν εκλεγεί η ΝΔ. Είχε όντως κοινωνικό πρόσημο η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ την τελευταία 5ετία; Ήταν κοινωνική η πολιτική που άσκησε;

Στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, το κοινωνικό κράτος στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Ισχυρό δημόσιο σύστημα Παιδείας, αποτελεσματικό και προσβάσιμο δημόσιο σύστημα Υγείας και δίκαιο Κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα. Αυτά δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και, κυρίως, παρέχουν εφόδια για το μέλλον και παρέχουν επίσης ασφάλεια με αξιοπρέπεια στους πολίτες

Στην Ελλάδα, τα τελευταία 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαλύσει και τα τρία. Αν ο Τσίπρας θεωρεί «κοινωνικό κράτος» τα διάφορα γλίσχρα επιδόματα, τότε είναι προφανές ότι αγνοεί βασικές έννοιες ή απλώς επιχειρεί να μας κοροϊδέψει. Με τη διαφορά ότι αυτή η κοροϊδία δεν περνά πλέον.  

- Σχολιάστε μας όσα έταξε χθες ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί, όπως οι 500.000 νέες θέσεις εργασίας, η μείωση της ανεργίας στον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού, μαζί με αύξηση της εθνικής σύνταξης, προσλήψεις 10.000 γιατρών και 15.000 εκπαιδευτικών,  κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών… 

Στην πολιτική υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Οι αποτυχημένες κυβερνήσεις κάνουν αυτοκριτική, δεν κάνουν εξαγγελίες.

Αντί, λοιπόν, να προβαίνουν σε κακές αντιγραφές από τα προγράμματα των πολιτικών τους αντιπάλων, καλό θα είναι να σκεφτούν σοβαρά τι έφταιξε και μέσα σε 4,5 χρόνια ηττήθηκαν πολιτικά και ιδεολογικά και απέτυχαν παντού.

Προγραμματικές εξαγγελίες θα μπορέσουν να κάνουν το 2023, όταν δηλαδή θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, από τη θέση της αντιπολίτευσης, αν, βεβαίως, υπάρχουν μέχρι τότε στην πολιτική σκηνή του τόπου.  

 

 

 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα