Ακόμα δε διέγραψαν τον Μπουρνού;

Δε θέλω να χαρακτηρίσω νομικά το ατόπημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνού. Υπάρχουν αρμόδια όργανα της πολιτείας για να το πράξουν. Και ούτε θα εξετάσω αν ό,τι έκανε το έκανε από ανοησία ή είχε κάποιο άλλο κίνητρο. Και αυτό είναι δουλειά άλλων. Το σίγουρο είναι πως με την πράξη του θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμπολιτών του. Των ψηφοφόρων του. Γιατί όταν δημοσιοποιεί θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε παραμεθόριο περιοχή, αυτό κάνει.

Φυσικά, ο Α.Τσίπρας θα έπρεπε αμέσως να τον διαγράψει από το κόμμα του. Το παράπτωμά του δεν αφορούσε μόνο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επιβάλλουν το απόρρητο σε αυτές τις συζητήσεις, αφορούσε πρωτίστως την άμυνα συγκεκριμένου νησιού.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν κλήθηκε καν να δώσει εξηγήσεις στην κυρία Σβίγγου ή στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ το Διαδίκτυο φλέγεται.

Είναι αλήθεια ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια ελαστική αντίληψη για το τι είναι εθνικό συμφέρον, πατριωτισμός, εθνική ασφάλεια. Είναι πάγια θέση της Αριστεράς—όχι μόνον της ελληνικής—αυτά τα θέματα να τα θεωρεί ήσσονος σημασίας. Οι προσεγγίσεις τους γίνονται υπό το πρίσμα της ταξικής πάλης και του διεθνισμού. Ο Έλληνας εργάτης δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον Τούρκο εργάτη. Το είπε πάνω -κάτω και ο Α. Τσίπρας χθες από τη Σύμη. «Οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». Αυτός ο αφελής πασιφισμός χαρακτηρίζει την Αριστερά. Λες και τον εθνικισμό, τον αναθεωρητισμό και τον επεκτατισμό του Ερντογάν και του Μπαχτσελί δεν τον υποστηρίζουν οι απλοί Τούρκοι πολίτες. Η ιδεολογική τύφλωση της ελληνικής Αριστεράς την εμποδίζει να δει από πού προέρχεται ο κίνδυνος. Και γι΄αυτό καταψήφισε όλες τις αμυντικές συμφωνίες.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό μέτωπο η Αριστερά έχει πολλά να χωρίσει με τους Έλληνες «κυρ-Παντελήδες», όπως ειρωνικά αποκαλούν τους νοικοκύρηδες. Το ταξικό υπερισχύει του εθνικού και γι΄αυτό ο εχθρός είναι ο Έλληνας «κυρ—Παντελής».

Εννοείται, πως όλα αυτά θα αναδειχθούν στην προεκλογική περίοδο και θα αξιολογηθούν από τους πολίτες.

Φυσικά, να μην έχουμε αυταπάτες πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τον βουλευτή του να δώσει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση γεγονότων που καλύπτονται από το εθνικό απόρρητο. Η έννοια «εθνικό απόρρητο» είναι ξένη προς τις αρχές και τα ιδεολογήματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το τι θα γίνει με αυτόν τον Μπουρνού αφορά πρωτίστως τους ψηφοφόρους του. Αυτών την ασφάλεια έθεσε σε κίνδυνο με τη συμπεριφορά του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ—και τους εισαγγελείς-- πέρα βρέχει!