Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα ξέρουν τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την Τουρκία
AP
AP
Νέα πρόκληση

Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα ξέρουν τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την Τουρκία

Η Ελλάδα «δεν είναι ειλικρινής και έντιμη» όσον αφορά τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήμερα Τετάρτη, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα εμποδίζει τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη».

«Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία δείχνουν ότι η Αθήνα έχει χάσει το μέτρο», σημείωσε. «Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο», διαμήνυσε στη συνέχεια.

Περί «προπαγάνδας»

Η Άγκυρα, «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της», είπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε  πάνελ με θέμα: «Η Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Ξέρουν τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την Τουρκία», απείλησε ο Τσαβούσογλου, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οι απαντήσεις που δώσαμε, εκνεύρισαν την Ελλάδα», ισχυριζόμενος πως «κατέρρευσε η προπαγάνδα της Αθήνας».

Υποστήριξε δε, σύμφωνα με τη sabah.com, πως «η Ελλάδα προσπάθησε να μας συκοφαντήσει με ψεύτικες φωτογραφίες και πληροφορίες. Τους απαντήσαμε με έγγραφα».

Επανέλαβε δε τους ισχυρισμούς περί έλλειψης σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα.