Κατηγορεί την Ελλάδα ότι μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων

Κατηγορεί την Ελλάδα ότι μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων

Επίθεση στην Ελλάδα ότι προκαλεί και κλιμακώνει στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο, ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» και ότι έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ευθύνεται για πνιγμούς βρεφών, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους και αφού έδειξε φωτογραφίες των νεκρών παιδιών κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

«Η παράνομη μετανάστευση δε λύνεται υψώνοντας τοίχους. Ως Τουρκία δε θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών», ανέφερε» κατηγορώντας την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στοχεύοντας να αναδείξει την Τουρκία σε ρόλο μεγάλης δύναμης, η οποία έχει λόγο σε όλες σχεδόν τις γωνιές του πλανήτη, ανέδειξε το όραμα ενός πολυπολικού κόσμου, στον οποίο η Άγκυρα έχει κεντρική θέση, κατηγορώντας παράλληλα την Ελλάδα ότι ευθύνεται για την ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε όλα τα προβλήματα να λυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα να σταματήσει την κλιμάκωση και τις προκλήσεις στην Αν.Μεσόγειο. Οι γείτονες δεν έχουν ακούσει. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα Δίκαιά μας στην Αν.Μεσόγειο και το Αιγαίο. Στην Κύπρο, δουλεύουμε για ειρήνη και σταθερότητα από κοινού με την Τουρκική Δημοκρατία της Β.Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για «διώξεις» κατά των Τουρκοκυπρίων και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». 

 

Άλλα σημεία της ομιλίας του: 

  • Για το Ισραήλ: Να συμβάλουμε σε μία μόνιμη ειρήνη Μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων.
  • Για το Ιράν: Μας απασχολεί το θέμα, χρειάζεται διπλωματία και διάλογος
  • Για το Αζερμπαϊτζάν: Να δώσει πίσω τα κατεχόμενα εδάφη στον Καύκασο. Μας ανησυχεί πολύ η ένταση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Μια μόνιμη ειρήνη μπορεί να επικρατήσει ανάμεσα στα δύο κράτη.
  • Για Ινδία και Πακιστάν: Και αυτά τα κράτη πρέπει να εγκαθιδρύσουν ειρήνη και σταθερότητα μεταξύ τους. Ελπίζουμε ότι ειρήνη θα επικρατήσει στο Κασμίρ.
  • Για την Λιβύη: Θέλουμε να προστατεύσουμε την κυριαρχία στην Λυβιή , με μια δίκαιη εκλογική περίοδο, κάλεσα στη διεθνή κοινότητα να συμβάλει σε αυτό