Καλίν: Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορά μας

Καλίν: Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορά μας

Λίγες ώρες μετά τις νέες απειλές που εκτόξευσε κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο σύμβουλός του Ιμπραήμ Καλίν κατηγόρησε τη χώρα μας ότι παρενοχλεί την Τουρκία και παραβιάζει τα σύνορά της.

«Τον περασμένο μήνα είχα  συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές», ισχυρίστηκε ο Καλίν.

«Το μήνυμα του προέδρου μας προς την ελληνική πλευρά, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σαφές και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας μεταξύ μας. Πρέπει να γνωρίζετε, να δείτε και να κατανοήσετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη στη διαδικασία δεν θα αποφέρει αποτελέσματα», υποστήριξε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Διπλωματικές πηγές: Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας

Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη νέα φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας.

«Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω της αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας».

«Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης:

Δέκα ερωτήματα για τα ελληνοτουρκικά

Πόσο μπορεί να «στραβώσει» το κλίμα στα ελληνοτουρκικά;