Υποτονική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υποτονική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε στενό εύρος διακυμάνσεων κινούνται οι ευρωαγορές με τα οικονομικά αποτελέσματα της UBS και της Standard Chartered να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας παρουσίασε καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο υψηλότερα από τις προσδοκίες, αν και ήταν υπό την έρευνα των αρχών για λογαριασμούς της που ενδεχομένως να σχετίζονται με το σκάνδαλο της FIFA. Τα κέρδη της τράπεζας έφτασαν τα 2,1 δισ. φράγκα, 762 εκατ. υψηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Oι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν πτώση της τάξεως του 3,7%.

Από την άλλη, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε τα σχέδια της για αύξηση του κεφαλαίου της κατά 5,1 δισ. δολάρια προσφέροντας το μέρισμα που λαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλός της Bill Winters μετά την απροσδόκητη ζημία το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 6,2%.

Σε αυτο το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,06% χαμηλότερα και ο Stoxx 50 κινείται με απώλειες 0,20%.

Στη Γερμανία, ο DAX χάνει 0,35 %, ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,05% και ο αγγλικός FTSE 100 κινείται με απώλειες 0.07%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 0.06%, ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται 0,58 % και ο ιταλικός ΜΙΒ σημειώνει άνοδο 0,34%.


Michelin: Ανακοίνωσε το κλείσιμο τριών εργοστασίων μέχρι τα μέσα του 2018

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Michelin ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο μέχρι τα τέλη του 2016 δύο εργοστασίων, στο Φοζάνο της Ιταλίας και στο Ορανίενμπουργκ της Γερμανίας, ενώ έως τα μέσα του 2018 σκοπεύει να τερματίσει τη λειτουργία της μονάδας Μπελιμίνα στη Βρετανία.

Περίπου 1.500 εργαζόμενοι επηρεάζονται από το κλείσιμο των μονάδων. «Για να χρηματοδοτήσει αυτά τα σχέδια αναδιάρθρωσης, ο όμιλος Michelin θα εγγράψει πρόβλεψη περίπου 280 εκατ. ευρώ σε μη επαναλαμβανόμενες επιβαρύνσεις στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της 31ης Δεκεμβρίου 2015», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση.

H μετοχή της εταιρείας αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,50%.