Σε χαμηλά 11ετίας το αργό

Σε χαμηλά 11ετίας το αργό

Με πτώση για τρίτη διαδοχική ημέρα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα futures του αργού πετρελαίου καθώς τόσο το brent όσο και το West Texas Intermediate έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα του αργού πετρελαίου μειώθηκαν, ωστόσο αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου. Αντίθετα, όπως ανακοίνωσε η EIA, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια, και τα διυλισμένα ενισχύθηκαν κατά 6,3 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στα 9,22 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 17.000 βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση.

Τα futures του brent, παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησαν κατά 6% (2,19 δολάρια) και διαμορφώθηκαν στα 34,23 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, κατέγραψαν απώλειες 5,6%, χάνοντας 2 δολάρια και κλείνοντας στα 33,97 δολάρια το βαρέλι, τη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από το Φεβρουάριο του 2004.