Κέρδη καταγράφει σήμερα ο χρυσός την τελευταία ημέρα ενός τριμήνου που από πλευράς επιδόσεων είναι το καλύτερο από τον Σεπτέμβριο του 2020 καθώς ο πόλεμος ενίσχυσε τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου που λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
Η τιμή spot του χρυσού κερδίζει 0,39% στα 1.946 δολάρια ανά ουγγιά με το πολύτιμο μέταλλο να κερδίζει στο τρίμηνο 5,65% μέχρι στιγμής και 1% από τον προηγούμενο μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η υποχώρηση του δολαρίου σε χαμηλά ενός μήνα κατέστησε το χρυσό φθηνότερο και πιο ελκυστικό στους επενδυτές.
Στα άλλα μέταλλα, η τιμή spot για το ασήμι υποχωρεί κατά 0,17% στα 25,07 δολάρια ανά ουγγιά και οδεύει στο καλύτερο τρίμηνο από τον Ιούνιο του 2021. Η πλατίνα χάνει 1,09% στα 999 δολάρια ανά ουγγιά ενώ και το παλλάδιο κερδίζει κατά 1,73% στα 2.282 δολάρια ανά ουγγιά. Σημειώνεται ότι το παλλάδιο στις 7 Μαρτίου έφτασε σε ιστορικά υψηλά ενώ έκτοτε έχει υποχωρήσει κατά 40%.