Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές συνεχίζεται η συνεδρίαση της Wall Street καθώς η νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά δωδεκαετίας, ανέκοψε την ανοδική τους πορεία που είχε καταγραφεί στο ξεκίνημά της. Νωρίτερα η ανάκαμψη του πετρελαίου έδωσε μια μικρή «ανάσα» στον κλάδο της ενέργειας και ώθηση στους τρεις βασικούς δείκτες.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Κίνας μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες σε μια συνεδρίαση κατά την οποία δεν υπήρξε ιδιαίτερη μεταβλητότητα οι κινεζικοί δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος καθώς οι επενδυτές αναμένουν από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μεγαλύτερη στήριξη του γουάν.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 77 μονάδες (0,48%) και βρίσκεται στις 16.480 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 30 μονάδων (0,65%) και κινείται στις 4.668 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 10 μονάδες (0,54%) και βρίσκεται στις 1.934 μονάδες.

Σχολιάζοντας σε ξένα πρακτορεία τη σημερινή ανοδική πορεία της Wall, ο στρατηγικός αναλυτής της Voya Investment Management κ. Doug Cote, αναφέρθηκε στην ικανότητα της Κίνας να σταθεροποιεί τις αγορές της, αλλά τόνισε ωστόσο, πως η μεταβλητότητα στα κινεζικά χρηματιστήρια θα συνεχιστεί το 2016 και η Κίνα θα έχει προβλήματα στο να αφήσει τις αγορές να κινούνται ελευθέρα.

H Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μην έχει αρκετά στοιχεία για τον πληθωρισμό ώστε να υποστηρίξει δεύτερη αύξηση των επιτοκίων τον Ιανουάριο ή το Μάρτιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed της Atlanta κ. Dennis Lockhart όπως μεταδίδει το Reuters. Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά από ομιλία του ο κ. Lockhart παραδέχτηκε πως τα στοιχεία για την τάση του πληθωρισμού μέχρι τη συνεδρίαση του Μαρτίου, «θα είναι ενδεικτικά αλλά τίποτε περισσότερο».

Στα εταιρικά νέα, καθώς έχει ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Alcoa Inc χάνει 1,02% καθώς χτες ανακοίνωση πτώση 18 % των εσόδων της για το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

Παράλληλα, η Lululemon Athletica Inc.  χτες αναπροσάρμοσε τις προοπτικές της για το τέταρτο τρίμηνο λόγω των ισχυρών πωλήσεων την περίοδο των διακοπών και η μετοχή της κάνει άλμα 9,03%.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Coca-Cola Co κερδίζει 1,37% μετά την αναβάθμιση του status της μετοχής της από “hold” σε “buy” από τη Stifel με τους αναλυτές της να υποστηρίζουν πως υπήρξε βελτίωση στην οργανική της ανάπτυξη.

 

Διαβάστε Περισσότερα