Οριακές διακυμάνσεις για τον Γ.Δ. στη Λεωφόρο Αθηνών

Οριακές διακυμάνσεις για τον Γ.Δ. στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με οριακά κέρδη 0,03% συνεχίζει την συνεδρίαση ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 617,72 μονάδες.

Και κατά την σημερινή συνεδρίαση συνεχίζεται το ασθενές επενδυτικό ενδιαφέρον με τον γενικό δείκτη να κινείται λίγο κάτω των  620 μονάδων.

Το μόνο ενδιαφέρον πλέον για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατά την σημερινή, όσο και στην αυριανή συνεδρίαση, είναι εάν θα διατηρηθεί το ανοδικό σήμα ή όχι.

Πλέον θεωρείται βέβαιο πως από το νέο έτος θα μπούμε σε περίοδο υψηλής μεταβλητότητας για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και άκρως ενδιαφέρουσες.

Ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση έχει η μετοχή της ΕΧΑΕ, καθώς βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το επίπεδο αντίστασης των €5,2950 στην προσπάθειά της να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,58% στα €5,17.

Επίσης η μετοχή της ΜΟΗ, που παρά την χθεσινή ανοδική της κίνηση δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από το επίπεδο αντίστασης των €10 παραμένοντας για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πάνω σε αυτό. Αυτή την ώρα η μετοχή βρίσκεται αμετάβλητη στα €10.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ αν και δείχνει διάθεση να διασπάσει την αντίσταση των €9,8037 και να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, διαπραγματεύεται στα €9,50 με απώλειες 2,06%.

Τέλος η μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ συνεχίζει την καλή διαγραμματική της εικόνα έπειτα και από το ανοδικό σήμα με δυνατότητες διάσπασης του επιπέδου αντίστασης των €16,8810. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €16,71 με οριακά κέρδη 0,24%.

Να σημειώσουμε πως τις τελευταίες μέρες είναι εμφανής η έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς θεσμικών επενδυτών κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές (εκτός ίσως της μετοχής της ΕΤΕ), που από το νέο έτος αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών με ιδιαίτερα έντονη μεταβλητότητα.

Ο τζίρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα €29 εκατομμύρια.

Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη, 41 κινούνται ανοδικά, 44 πτωτικά και 17 παραμένουν αμετάβλητες.